Tulajdonképpen ez a recept az anyukám "nem-lehet-elrontani" bögrés tészta receptjén alapul, muffinként megsütve is remek! A további kiegészítők, fűszerek szabadon variálhatók. Én így szoktam:
Hozzávalók:
(a kis tejfölös pohár a mérce)
- 1 pohár cukor
- 3 egész tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 pohár tejföl/joghurt
- 2 pohár liszt
- 1 pohár olaj
- 1 nagyujj méretű friss gyömbér ágacska
- 1/2-1/2 mokkáskanálnyi őrölt fahéj, szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja (vagy kandírozott citromhéj)
- 10 dkg mazsola
- csipet só
Először a folyékony hozzávalókat: a tojást, tejfölt, olajat keverem simára és aztán teszem bele a többit. A gyömbért meghámozom és nagyon apró darabokra vágom, a mazsolát megmosom, lecsöpögtetem, beleforgatom egy kis lisztbe, így teszem a masszához. A muffin sütőformát csak háromnegyedig töltöm meg a keverékkel. Előmelegített sütőbe teszem és közepes hőfokon kb. 10-15 perc alatt megsütöm. A családom csoki imádó lévén, 1-1 kocka étcsokit is szoktam a tetejére tenni (ehhez az adaghoz kb. két kis tábla elég), ami aztán szépen beleolvad a muffin közepébe. (A csokis megoldásnál érdemes muffinpapírt használni, mert elég lágy a tészta, és előfordulhat, hogy a csoki nem áll meg a muffin közepénél, nehogy a sütőforma alján maradjon!)
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva: