Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet hal (ponty, vagy más tetszőleges édesvizi hal)
- 50 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 30 dkg liszt
- olaj a sütéshez
- só, bors
- tetszőleges zöldfűszerek (pl. petrezselyem, bazsalikom, oregánó, snidling)
A megtisztított halakat sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele egy tálba a lisztet, egy másikban verjük fel a tojásokat, egy harmadik edénybe pedig öntsünk zsemlemorzsát és keverjük hozzá a tetszőlegesen kiválaszott, apróra vágott zöldfűszereket. Ne essünk velük túlzásba, csak a panírt akarjuk ízesíteni, nem pedig elnyomni az egész étel ízvilágát! (Ha friss fűszereket használunk, akkor elég negyed csokor petrezselyem, néhány szál kakukkfű, egy kis marék snidling és néhány levél bazsalikom. Ha szárított fűszerekkel dolgozunk, akkor mindenből tegyünk egy nagyobb csipetet a morzsába). Liszt-tojás-morzsa sorrendben panírozzuk be a halszeleteket, majd közepes lángon süssük ki őket annyi oldajban, amennyi ellepi őket. Amikor aranybarnára sült a panír, akkor kész! Rizzsel és tartármártással tálalva a legfinomabb!
Kép: Wikipedia