Hozzávalók:
- 100 g szárított vargánya
- 200 g csiperke
- 1 vöröshagyma
- 1 csomag petrezselyem
- egy csipet szárított kakukkfű (vagy néhány friss ág)
- 4 evőkanál olaj
- só
- bors
- 1 evőkanál liszt
- 1 tojás
1. A vargányát áztassuk be kb. fél órára, amíg megszívja magát vízzel. Miután ez megtörtént a csiperkével együtt tegyük darálóba, és szaggatottan aprítsuk fel. (Ez azért szükséges, hogy ne jöjjön ki annyi nedvesség a gombából).
2. Olívaolajon süssük meg a gombákat közepes lángon, addig, amíg elpárolog a lé alóluk.
3. Tegyük az aprított gombát egy edénybe, és adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és a petrezselymet, valamint szórjuk meg némi kakukkfűvel is. Adjuk hozzá a tojást, lisztet, sót, borsot, és dolgozzuk össze, majd töltsük bele a pulykánk hasüregébe.
4. Kívülről is sózzuk, borsozzuk a pulykát, majd tegyük a sütőbe 190 fokra, és alufólia alatt süssük, amíg el nem készül. (4 kg-os pulykánál fél kilónként 20 percet számolhatunk a sütésre). Az utolsó néhány percben vegyük le a burkolatot, és süssük aranybarnára a szárnyasunkat!
Kép: Wikipedia