Hozzávalók:
1 kg pulykamell
4 evőkanál méz
1 evőkanál durvára őrölt színes szemes bors
1 evőkanál sűrített paradicsom
2 dl fehér bor (a maradék a lakoma mellé gyertyafénnyel fogyasztandó :)
só
olaj
A húst lemosom, szárazra törlöm, bedörgölöm egy kis sóval körbe-körbe, beleteszem egy kikent tepsibe. Összekeverem a mézet, borsot, paradicsompürét és ezzel a mázzal is szépen bekenem (alá is teszek egy kicsit), aztán aláöntök fél deci vizet és közepes lángon megsütöm (kb. 40 perc). Először lefedve, aztán félidőben leveszem róla az alufóliát és bőszen locsolgatom a pecsenyelével, hogy finom ropogós legyen. Ha kész van, kiveszem a húst, egy tálra fektetem, a pecsenyelét felengedem a borral, összeforralom. A sültet felszeletelem, és tálalásnál ezzel a fenséges mártással kínálom.
Az eredeti recept, ha jól emlékszem, párolt zöldségeket javasolt mellé, én sima sült krumplival szoktam készíteni.
Nagyon finom!
Jó étvágyat hozzá!
Mézes-borsos pulykamell |
MEGOSZTOM A FACEBOOKON! |