Hozzávalók: 2-3 főre: kb. 60 dkg burgonya, vaj, vagy zsír a kikenéshez, 4-5 dl tejföl, só, szárított lestyán, szerecsendió, kb. 10 dkg sajt, 4 db főtt tojás
A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük őket egészben.
Vigyázzunk arra, hogy ne főzzük túl. De ha mégis, az sem, baj, csak akkor a tálalás nehezebb.
A tojásokat főzzük keményre.
Ha kihűltek, akkor pucoljuk meg őket, és vágjuk karikákra.
Egy nagyobb hőálló tálat vajazzunk ki.
A tejfölt keverjük ki őrölt szerecsendióval, lestyánnal, sóval.
A burgonyát kezdjük el karikára vágni, és a felét tegyük a kikent tál aljára.
Erre halmozzuk rá a karikára vágott tojásokat.
Ezt kenjük meg a fűszeres tejföl felével.
Majd borítsuk be az egészet a maradék burgonyával.
A burgonyára kenjük a maradék tejfölt, amit a reszelt sajttal fedjünk be.
Előmelegített sütőben süssük addig, amíg a sajt rá nem olvad, és kicsit meg nem pirul
Forrás: http://www.ritakonyhaja.hu