Hozzávalók 2-3 személyre:
- 60 dkg csirkemell
- 20 dkg barack konzerv
- só, bors
- olaj
- rizs
Az elkészítés nagyon egyszerű. Figyeljétek csak:
Mossuk meg a csirkemellet, daraboljuk fel, tegyük serpenyőbe és olajon pirítsuk meg, míg aranybarna nem lesz. Sózzuk, borsozzuk. Amikor már majdnem kész tegyük hozzá a barack kockákat és még 2 percig pirítsuk.
Pici olajon pirítsunk meg egy pohár rizst, sózzuk meg, majd öntsük fel két pohár vízzel.
Ízlés szerint tehető a húshoz tejszín, ami szószossá teszi az ételt, e nélkül diétásabb változat.
Azt mondtam, többféleképpen is elkészíthető, ha kicsit összekutyuljuk a dolgokat, másabb ételt kaphatunk. Íme egy példa:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk fel, ízesítsük szárnyas fűszerkeverékkel, vagy egyszerűen csak sóval borssal. Teflon sütőben, kevés olajon süssük aranybarnára. A pohár rizsünket pirítsuk meg olajon és tegyünk hozzá egy teáskanálnyi curryport és egy citrom reszelt héját. Kicsit pirítsuk, majd öntsük fel két pohár vízzel és tegyük hozzá, az egy citrom levét is, sózzuk, borsozzuk, majd főzzük készre.
Kevés olajon pirítsunk meg két evőkanál lisztet, készítsünk rántást belőle. Ezután a tűzről levéve, öntsünk hozzá 2 dl tejszínt, keverjük csomómentesre, sóval, cukorral, fahéjjal ízesítsük, majd tegyük hozzá a felkockázott barackot. A tűzre visszahúzva rottyantsuk fel még egyszer, állandó kavargatás mellett.
Bármelyik módszert választjuk, a végeredmény ínycsiklandó finomság lesz.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.