Hozzávalók:
1 doboz natúr szójajoghurt
1 nagy gerezd fokhagyma
50 dkg spárga
1 csomag fekete erdő sonka (nem használtam el az egészet)
1/4 piros kaliforniai paprika
lepény:
25 dkg liszt (fele finom liszt, fele teljes kiőrlésű)
1,5 dl víz
1/2 csomag szárított élesztő
1 teáskanál só
1 nagy csipet cukor
2 evőkanál olaj
1 evőkanál burgonyaszirom
1 késhegynyi aszkorbinsav
hús:
- fejenként 1 nagy szelet csirkemell
- só
- kevés olaj
A lepényhez a lisztet kimértem, mikrosütőben meglangyosítottam. Az élesztőt, a cukrot elkevertem a langyos vízben. Amikor az élesztő megkelt a többi hozzávalóval együtt beletettem a lisztbe és összegyúrtam. Langyos helyen fél órát kelesztettem.
Közben a spárgát megmostam, majd a szárának az alsó fás részét letörtem. A sonkákat hosszában kettévágtam és 1 spárgára, 1 fél sonkát rátekertem. A joghurtba belereszeltem a fokhagymát és jól összekevertem. A paprikát kis kockákra vágtam.
Miután a tészta megkelt, még egyszer átgyúrtam, majd lisztes felületen tepsi nagyságúra nyújtottam úgy, hogy minden oldalán legalább 1 cm-es pereme legyen.
A tepsit kibéleltem sütőpapírral, beletettem a tésztát, megkentem a joghurttal, egymás mellé tettem a sonkába tekert spárgát, végül megszórtam a paprikával.
200 fokos sütőben, 25 percig sütöttem.
A húst felszeleteltem, megsóztam, és kevés olajon bordás serpenyőben kisütöttem.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva: