Spenótos spagetti
Hozzávalók:
- 35 dkg spagetti
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- ½ csésze zsemlemorzsa
- 4 gerezd fokhagyma, aprítva
- ¼ teáskanál pirospaprika
- 1 csomag bébi spenót
- ½ csésze reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
1. Főzzük a spagettit forrástól számítva, kb. 12 percig.
2. Közben melegítsünk 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és pirítsuk gyakran kevergetve 2 percig, vagy amíg enyhén megbarnul. Adjuk hozzá a fokhagymát, és a pirospaprikát, majd, alacsony hőfokon dinszteljük kb. 1 percig, folyamatosan kevergetve, - hogy le ne égjen - míg a fokhagyma aranybarna nem lesz.
3. Adjuk hozzá a spenótot, és állandóan kevergetve főzzük kb. két percig, míg a spenót meg nem fonnyad.
4. Végül a spenótot keverjük össze a tésztával, és a tetejét szórjuk meg parmezán sajttal. Azonnal tálaljuk, mert frissen az igazi!
Marhahúsos spagetti
Hozzávalók:
- 90 dkg kicsontozott marhahús
- 2 közepes hagyma, vágjuk 2-3 cm-es darabokra
- 1 nagy piros paprika, darabokra vágva
- 1 üveg (40 dkg) spagetti szósz
- ½ cukkini, darabokra vágva
- só, bors
- 1 csomag spagetti
Elkészítés:
1. A húst vágjuk 2-3 cm-es kockákra, majd rétegezzük egy edényben a hagymával, és a piros paprikával, ezután adjuk hozzá a spagetti szószt. Fedjük le és kb. 5 órán át főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük.
2. Amikor már majdnem puha a hús, adjuk hozzá a cukkinit, és főzzük tovább, míg a hús teljesen puha nem lesz. Forró, főtt spagettivel tálaljuk.
Különleges spagetti receptek 1.
Különleges spagetti receptek 3.