Hozzávalók:
- 600 g liszt
- 25 g friss élesztő
- 270 ml víz
- 1/2 kiskanál só
- 250 ml olaj
- másfél evőkanál cukor
- porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
A vizet melegítsd kissé meg, majd old fel benne az élesztőt, a sót, és a cukrot. A lisztet szitáld át egy közepes méretű tálba, a liszt közepébe készíts egy kis mélyedést. Ha felfutott az élesztős víz, töltsd bele a mélyedésbe, lassan, és egy fakanállal kezdd kevergetni.
Addig dolgozz a tésztán, míg szépen összeáll. Ezután fedd le a tálat egy konyharuhával, és tárold meleg helyen, ahol 30 perc alatt szépen megkel. Ezután a tésztából csípj ki egy maréknyit, sodrófával kissé lapítsd ki, majd mehet a forró olajba, ahol 1-2 perc alatt kész is.
A végén porcukorral szórd meg a tetejét, de kenhetsz rá csokikrémet, különböző lekvárokat is. Ám, ha igazi lángost akarsz, akkor oda tejföl, fokhagyma és reszelt sajt kell.
Indexkép: wikipedia
Forrás: filantropikum.com
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva: