Hozzávalók:
- 600 g liszt
- 25 g friss élesztő
- 270 ml víz
- 1/2 kiskanál só
- 250 ml olaj
- másfél evőkanál cukor
- porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
A vizet melegítsd kissé meg, majd old fel benne az élesztőt, a sót, és a cukrot. A lisztet szitáld át egy közepes méretű tálba, a liszt közepébe készíts egy kis mélyedést. Ha felfutott az élesztős víz, töltsd bele a mélyedésbe, lassan, és egy fakanállal kezdd kevergetni.
Addig dolgozz a tésztán, míg szépen összeáll. Ezután fedd le a tálat egy konyharuhával, és tárold meleg helyen, ahol 30 perc alatt szépen megkel. Ezután a tésztából csípj ki egy maréknyit, sodrófával kissé lapítsd ki, majd mehet a forró olajba, ahol 1-2 perc alatt kész is.
A végén porcukorral szórd meg a tetejét, de kenhetsz rá csokikrémet, különböző lekvárokat is. Ám, ha igazi lángost akarsz, akkor oda tejföl, fokhagyma és reszelt sajt kell.
Indexkép: wikipedia
Forrás: filantropikum.com