Sok éve történt: a családommal vendégségbe mentünk rokonokhoz, ahol szakács volt az apuka.
Utolsó előtti nap még időt egyeztettünk, s csak úgy megkérdezte a férjem:
- Na és ...milyen lakomára készüljünk?
- Krumplis tészta lesz! - mosolygott a séf.
Mielőtt nevetni kezdtünk volna a "poénon", - hozzátette:
- Nektek még nem készítettem ilyet... most kipróbáljuk
Háát... igyekeztünk mosolyogva maradni... Végül is ...szeretjük a tésztát...Meg nem is az evés a lényeg, ...jót beszélgetünk majd...egy kis sóderparti lesz, ...majd máskor lakomázunk.
Mekkorát tévedtünk!
A menü: megbolondított krumplis tészta.
Mivel volt megbolondítva?
Marhapörkölttel.
Vékony, hosszú csíkokra vágott marhahússal.
Fantasztikus volt!
A szokásos módon elkészül a pörkölt. (Nem kell sok hús, és tényleg a legjobb, ha vékonyra és hosszúkásra van vágva.)
A hajában megfőzött, összevágott krumplit kicsit összefőzöm a pörkölttel.
Rájuk dobom a megfőzött tésztát, és jól átfogatom vele.
Az egészet tepsibe pakolom, 10-15 percig átsütöm.
Egy - két friss paradicsomot karikázok a tetejére.
Azóta nálunk - ha nem is marhapörkölttel -, de mindig a sütőben végzi a krumplis tészta.
Mert így finomabb, különlegesebb...és persze bolondabb!