Sok éve történt: a családommal vendégségbe mentünk rokonokhoz, ahol szakács volt az apuka.
Utolsó előtti nap még időt egyeztettünk, s csak úgy megkérdezte a férjem:
- Na és ...milyen lakomára készüljünk?
- Krumplis tészta lesz! - mosolygott a séf.
Mielőtt nevetni kezdtünk volna a "poénon", - hozzátette:
- Nektek még nem készítettem ilyet... most kipróbáljuk
Háát... igyekeztünk mosolyogva maradni... Végül is ...szeretjük a tésztát...Meg nem is az evés a lényeg, ...jót beszélgetünk majd...egy kis sóderparti lesz, ...majd máskor lakomázunk.
Mekkorát tévedtünk!
A menü: megbolondított krumplis tészta.
Mivel volt megbolondítva?
Marhapörkölttel.
Vékony, hosszú csíkokra vágott marhahússal.
Fantasztikus volt!
A szokásos módon elkészül a pörkölt. (Nem kell sok hús, és tényleg a legjobb, ha vékonyra és hosszúkásra van vágva.)
A hajában megfőzött, összevágott krumplit kicsit összefőzöm a pörkölttel.
Rájuk dobom a megfőzött tésztát, és jól átfogatom vele.
Az egészet tepsibe pakolom, 10-15 percig átsütöm.
Egy - két friss paradicsomot karikázok a tetejére.
Azóta nálunk - ha nem is marhapörkölttel -, de mindig a sütőben végzi a krumplis tészta.
Mert így finomabb, különlegesebb...és persze bolondabb!
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva: