Gyümölcsbólé
Hozzávalók
4 db citrom
2 db narancs
20 dkg gyümölcs / eper, ribizli stb./
10 dkg virágméz
2 l vörösbor / ha gyermekek részére gyümölcslével készítsük/
1 l ásványvíz
jégkocka
fodormenta, a díszítéshez
Elkészítés
A citromot és a narancsot felkockázzuk, a bóléstálba rakjuk. Hozzáadjuk a többi gyümölcsöt és felöntjük a borral, a vízzel. Mézzel ízesítjük. Hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a poharakat gyümölcsdarabokkal és mentával díszítjük. Jégkockát is kínáljunk hozzá.
Ananászbólé
Hozzávalók
1 doboz ananász konzerv
4 db citromleve
15 dkg cukor
1 l narancslé
2 üveg gyömbérüdítő
1 l ásványvíz
citrom a díszítéshez
Elkészítés
Nagy bóléstálba tesszük az ananász konzervet, a 4 citrom levét, és ízesítjük a cukorral.1-2 órára hűtőbe rakjuk, majd hozzáöntjük a narancslevet, az ásványvizet és a gyömbérüdítőt. Felaprított citromdarabokkal díszítjük.
Dinnyebólé
Hozzávalók
2 db sárgadinnye
3 kiskanál cukor
1 dl narancslikőr
1 üveg rosébor vagy pezsgő
Elkészítés
A dinnyéket félbevágjuk, és kicakkozzuk kettőnek a szélét. A másik két fél dinnye belsejét golyóformálóval kivájjuk. A cakkos dinnyék belsejét kimagozzuk és bele rakjuk a dinnye golyókat. Megöntözzük a narancs likőrrel és felöntjük a borral vagy a pezsgővel. Tálalásig hűtőbe rakjuk. Mentalevéllel és darabolt jéggel díszítjük.
Őszibarackbólé
Hozzávalók
1 kg őszibarack
2 citrom leve
8 cl Curacao
fél liter almalé
1 üveg fehérbor
1 l ásvány víz
Elkészírés
Az őszibarackot megmossuk és felkockázzuk. Bóléstálba rakjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a citromlevét, a Curacaót, az almalevet és egy órára a hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt felöntjük a borral és az ásványvízzel. Citromkarikával, citomfűlevéllel, és otthon lévő bármilyen gyümölccsel díszítjük. Darabos jégkockát adunk hozzá.