Vaníliás málnatorta
Hozzávalók: 10 dkg cukor
15 dkg vaj
25 dkg liszt
vaníliás cukor, egy citrom reszelt héja
1 tojás
Töltelék: 3 dl tejszín
5 tojássárgája
10 dkg cukor
egy vaníliás cukor
egy vaníliás krémpor
40 dkg málna
Tetejére máz:10dkg málna
5 dkg cukor
félcitrom leve
1 dl víz, 1 dkg zselatin por
Elkészítés: a tésztához valókat összedolgozzuk, és hűtőbe rakjuk egy éjszakára.
Másnap egy tortaformát kibélelünk alufóliával, és a tésztát beletesszük, villával megszurkáljuk, nehogy a sütés közben felpúposodjon. Előmelegített sütőben 7-8 percet sütjük. A tojások sárgáját, a cukrot, a krémport, a vaníliás cukrot, a tejszínt jól kikeverjük és felmelegítjük, kicsit főzzük. A málnát ráterítjük a tésztára, és ráborítjuk a tojásos masszát. A sütőbe visszatoljuk, és még 40-50 percig sütjük (közepes hőmérsékleten). Közben elkészítjük a torta tetejére a mázat. A málnát, a cukrot, a citromlét a vízzel összeturmixoljuk, és addig melegítjük, amíg a zselatin felolvad benne. Egy kicsit hagyjuk kihűlni és utána a torta tetejét vonjuk be vele. Málnaszemekkel és tejszínhabbal díszítjük. Tegyük hűtőbe, több napig eláll!
Málnakocka
Hozzávalók: 6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
40 dkg málna
2 dl tej
2 evőkanál gríz
15 dkg cukor
20 dkg vaj
Elkészítés: a 6 tojásból, cukorból, lisztből, készítsünk piskótát.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a fehérjét felverjük kemény habbá és a cukros masszába keverjük óvatosan. Előmelegített sütőben szép sárgára sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk a tésztát. A krémhez készítünk a tejből és a grízből tejbegrízt. A vajat és a cukrot habosra kikeverjük. Ha kihűlt a gríz, a kikevert vajat hozzáadjuk és a málna háromnegyed részét, beledolgozzuk (előtte turmixoljuk össze). A tészta egyik felét kenjük meg a krémmel, a másik felét tegyük rá. Tegyük hűtőbe, és tálalás előtt vágjuk fel kockára, díszítsük tejszínhabbal, málna szemekkel, és ha van, tehetünk rá egy-egy menta levelet! Dekoratív és nagyon finom sütemény.