Hozzávalók:
- 1 kg liszt + a nyújtáshoz,
- 1 kocka élesztő,
- 1,5 dl langyos tej,
- 1 kocka margarin,
- 1 nagy doboz tejföl,
- 3 db tojás,
- só, szezámmag, ízlés szerint köménymag,
A lisztbe beleöntjük a tejfölt, a felolvasztott margarint, 2 db tojást, sót. Elmorzsoljuk rá az élesztőt, és meglocsoljuk a langyos tejjel. Összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha kevés lenne a liszt, akkor még tehetünk hozzá. Hagyjuk megkelni. Ezután kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagságúra, majd felvágjuk kb. 1,5 cm x 7 cm darabokra.
Tetejét megkenyjük tojással, ha kell még akkor sózzuk, szezámmagot és köménymagot szórunk rá. Sütőpapírral kibélelt tepsibe, egymás mellé fektetjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük, vagy amíg nem látjuk, hogy megemelkedett, és szépen kezd barnulni.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.