A cirokliszt mind a glutén mentes, mind az ir diétába jól alkalmazható. Alacsony glikémiás indexe miatt, csak lassan emeli meg a vércukrot. Magas a fehérje és e-vitamin tartalma, tehát amellett, hogy gluténmentes, még kifejezetten egészséges is. Én édesítőként glicint használtam, ami egy édes ízű aminosav, nem pedig szénhidrát, ilyen formán jó helyettesítője lehet a cukornak különböző diétákban. Nekem őszintén nagyon nem jött be. De ha te is szeretsz új ízeket kipróbálni, ajánlom, hogy kóstold meg, lehet, hogy ez lesz az új kedvenced.
Hozzávalók:
- 1 ek ecet
- 20 dkg sütőtök püré
- 20 dkg cikroliszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg édesítő (én glicint használtam)
- 0,5 dl kávé
- 1,5 dl víz/növényi tej
- 1 dl olaj
Elkészítés:
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A minél szebb végeredményért érdemes a sütőport és a lisztet átszitálni. Egy másik tálban a nedves hozzávalókat is összekeverjük. Összeöntjük a nedves és szárazhozzávalókat és gyors mozdulatokkal összekeverjük. Fontos, hogy ne keverjük sokáig, mert akkor a sütőpor nem fejti ki olyan jól a hatását. Előmelegített sütőben tűpróbáig, kb 20-25 percig sütjük.
Indexfotó: pixabay.com