SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így lehet elaltatni a babát 30 másodperc alatt - egy alvásterapeuta trükkjei

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-06-04
A felnőttek annál jobban alszanak, minél fáradtabbak, a babáknál azonban ez másképp van: nekik több alvásra van szükségük annak érdekében, hogy jól tudjanak aludni. Érdemes kipróbálni az alvásterapeuta trükkjeit!
Így lehet elaltatni a babát 30 másodperc alatt - egy alvásterapeuta trükkjei

Az alvásterapeuta trükkjei 

"Azért vagyok itt, hogy segítsek élvezni az anyaságot, nemcsak elviselni”

Chrissy Lawler alvásterapeuta, négy gyermekes anyuka, a The Peaceful Sleeper alapítója már több mint tíz éve foglalkozik alvásproblémákkal.

Célja, hogy a családban mindenki kipihenhesse magát, és hogy az elaltatás ne egy stresszel járó folyamat legyen. 

"Azért vagyok itt, hogy segítsek élvezni az anyaságot, nemcsak elviselni” - mondja. 

A szakértő szerint a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás minden életszakaszban nagyon fontos, ezért is alapította meg a The Peaceful Sleeper nevű szervezetet. Mint mondja, a jó alvás a mentális egészségre és a boldogságra is nagy hatással van. 


Ezek a jelek utalnak arra, hogy a baba álmos

Szerinte mindössze 30 másodperc egy babát lefektetni. Azt mondja, a szülőnek észre kell vennie a babáján a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy kezd fáradni, és alvásra van szüksége. Ezek még a nyafogás és nyögdécselés előtt bekövetkeznek. 

A szakértő szerint ezek a jelek lehetnek

  • a sóhajok,
  • a félrenézések,
  • a szemek körüli pirosság
  • és az ásítás.

Hangsúlyozza, hogy a felnőttek annál jobban alszanak, minél fáradtabbak, a babáknál azonban ez másképp van: nekik több alvásra van szükségük annak érdekében, hogy jól tudjanak aludni. 


Bújós alvás

Ha tehát felismertük a jeleket, akkor a következő lépés az alvásterapeuta szerint a "bújós alvás" megteremtése. Javasolja a gyengéd mozdulatokat, a simogatást, az átölelést, a ringatást, és hozzáteszi, hogy ha a pici szemöldökét simogatjuk, akkor az segít abban, hogy becsukja a szemecskéit. 
 


 

Ha a baba túl fáradt és ingerlékeny, akkor nehezebben tud elaludni, ezért is érdemes figyelni a jelekre. A lefekvés előtti rutin pedig nemcsak a felnőttek, hanem a csecsemők esetében is nagyon fontos. 

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja