SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Wanted" - Ne igyál ha vezetsz - kampány

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és Baleset-megelőzési Bizottsága [cikkei] - 2011-11-29
"Wanted" - Ne igyál ha vezetsz - Don’t drink and drive kampány a Budaörsi, a Szigetszentmiklósi, és a Gödöllői Rendőrkapitányságok illetékességi területén.

wanted_kampanyTény, hogy Pest megyében és az egész országban az ittas vezetéssel összefüggésbe hozható baleseti statisztika még mindig magas. Az ittas vezetők által okozott személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek 2010. 01.01-08.31. és 2011. hasonló időszakához képest az ország 10.254 személyi sérüléssel járó balesetéből 1231  (12%) okozója az ittasság. Megyénkben a vizsgált időszakban 1087 személyi sérüléssel járó baleset történt ebből 122 ittasság miatt. (Ez a megyei adatok 11,22 %-a országos adatok 10%-a.)

Az ittas állapotban elkövetett és elszenvedett tragikus kimenetelű közúti közlekedési balesetek elkerülése, megelőzése érdekében szervezett akció (WANTED-Körözzük) terve a következő:

  • Három rendőrkapitányság illetékességi területén egy felfújható borsodi sörös doboz társaságában (Budaörs, Szigetszentmiklós, Gödöllő) a szabályosan közlekedő vezetőket alkoholmentes termékekkel jutalmazzuk.
     
  • A figyelemfelkeltés eszközéül plakátokat helyezünk ki szórakozóhelyek, „kocsmák”, iskolák, közintézmények közelében, mely plakátokat egy váci művészeti iskola fiataljaival terveztettünk. A rajzokból szórólap is készült, melyekből az akció során minden megállított autósnak - az apró borsodi ajándékok mellett - adunk egyet.

wanted

A hagyományos kiadványok mellett, kezdeményezésünkkel kívánjuk a közúti közlekedésben résztvevő felnőttekben és fiatalokban tudatosítani azt a helyes közlekedési magatartást, mely ma Magyarországon a jogszabályi háttérnek megfelelő.

A fiatal vezetőkre szeretnénk külön felhívni a figyelmet, hiszen csak az idei évben 125 balesetet okoztak. Ebből 3 halálos volt. Sajnálatos tény, hogy nem csak a vezetéstechnikai hiányosságok álltak az okok hátterében, hanem az alkoholfogyasztás is. Terveink között szerepel a 2010-es évben beindított „BB Angyalai” kampányt folytatni. Ez a program az úgynevezett Disco balesetek megelőzése érdekében vált valóra és szomorú, hogy még mindig szükség van rá.

wandet_kampany_

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja