SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A Szíved Erejével - A Belső Erő

Családinet [cikkei] - 2008-01-16
Ahogy a hozzám beérkező tanácskérő leveleket olvasom, meglepetten veszem észre, hogy nőt és férfit, itt a világ másik oldalán Új -Zélandon, ugyanazok a párkapcsolati kérdések foglalkoztatják, mint Magyarországon...
A Szíved Erejével - A Belső Erő
A Belső Szabadság
 
   Ahogy a hozzám beérkező tanácskérő leveleket olvasom, meglepetten veszem észre, hogy nőt és férfit, itt a világ másik oldalán Új -Zélandon, ugyanazok a párkapcsolati kérdések foglalkoztatják, mint Magyarországon... Hogyan lehetnénk boldogok? Ki fog engem szeretni? Hogyan találom meg a legmegfelelőbb párt magamnak?
   Mindannyian tudjuk, hogy ezek nagyon összetett kérdések. Azt gondolom, hogy nő és férfi boldogsága nem azon múlik, hogy megtalálják-e egymást, hanem azon, hogy önmagukkal milyen viszonyban vannak, mennyire függetlenek saját belső nehézségeiktől, mennyire szabadok - mert szabadnak lenni, nem azt jelenti, hogy meg merem csinálni, azt, amit eltervezek és úgy, ahogy elgondolom...
 
Nő és férfi együttműködése
 
Sosem volt annyira szükség nő és férfi együttműködésére, mint ma, amikor a női és férfi szerepek átalakulóban, megújulóban vannak. Ahhoz viszont, hogy együttműködni tudjanak, a hiányok sorolása helyett, be kell lássák, hogy az értékek, amelyek után vágyakoznak, nem a külső, hanem a Belső világban „laknak”. Ezek a Belső értékek a szeretetből fakadó figyelmesség, türelem, kedvesség, előzékenység kihívását teremtik meg számukra. Ez a kihívás mindannyiunk életének valódi értelme. Szívünk Ereje tart meg bennünket önmagunkban, nehéz helyzeteinkben és megtart bennünket egymásban, s Istenben is.
 
Szeretet és Szakralitás
 
Ez nem a szerelem szédítő bájitala...Az anyák tudják igazán, mit jelent ez valójában. Miféle láthatatlan szál ez, mely akkor is összeköt, ha mérföldekre vagyunk egymástól, s még akkor is, ha már nem is vagyunk ebben az életben. Láthatatlan, s mégis megfogható, tapintható valós - magasabb érzelem ez, mely valódi, misztika nélküli, sokszor igenis racionális, a gyökerekig, és az ősi - szakrálisba vezet. Ez a Energia, mindannyiunk sajátja, születésétől fogva, hiszen ezzel születünk e földi életbe, s feladatunk ezt az Energiát működtetni. Nő és férfi egy pontban ér össze a Szív Egy-pontjának hívom ezt: Istenben. Szeretni, vagyis feladni az önös érdekeket, feladni kicsinyes igényeket, azért, hogy tápláljam, ébresszem a figyelmességet, hogy egyre jobbá váljak mások, a létezés, a Mindenség javára.
 
Szerző:  Knolmár Mária a Turiyam Program vezetője
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja