SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Babysitter kerestetik

Kandikó Éva [cikkei] - 2010-03-05
Amikor gyermekünk születése után először ébred fel bennünk a vágy, hogy elmenjünk vacsorázni életünk párjával kettesben, vagy jó lenne eljutni színházba, felmerül a kérdés: kire bízzuk a kicsit?
Babysitter kerestetik

Ha túljutottál az első sokkon, hogy másra kell bíznod szemed fényét akárcsak kis időre is, nem árt alaposan elgondolkozni, milyen is legyen az a bébiszitter, akit beengedsz a lakásodba és rábízod legféltettebb kincsedet. Mert tegyük fel, hogy nincs kéznél nagymama vagy más rokon, aki vigyázhatna a gyerekre, ezért bébiszitter szolgáltatását kell igénybe venned. Nos, ez nem tragédia, de kiválasztása mindenképpen körültekintést igénylő feladat. Akár ismerősök, barátok ajánlják a bébicsőszt, akár közvetítő iroda szolgáltatását veszed igénybe, tudnod kell, mit vársz el tőle, és ezt világosan megfogalmazva a tudtára is kell adnod.

  1. Kérj referenciát! Hívd fel telefonon a megadott referenseket, kérdezd ki őket alaposan a jelöltről.  Kérdezd meg, mit tartottak a legpozitívabbnak, illetve a legnegatívabbnak benne?
  2. Tudakold meg, hogy a közvetítő cég milyen képzésben részesíti az általa kiközvetített bébiszittereket! Magára adó cég tréningeket szervez a jelentkezőknek, ahol nemcsak arra készíti fel őket, hogyan kell reagálni vészhelyzetekre, de áttekintést ad számukra a gyermekek fejlődéséről, táplálásáról, gondozásáról, segítséget nyújt  a szülők és a bébiszitter közötti jó kapcsolat kiépítéséhez.
  3. Mindenképpen találkozz személyesen a kiválasztott bébiszitterrel, mielőtt először rábíznád kicsinyedet. Legjobb, ha erre a találkozóra otthon kerül sor, lehetőséget adva arra is, hogy megismerkedjen a gyermekkel.
  4. Figyeld meg, milyen reakciókat vált ki gyermekedből a kiválasztott személy. Semmiképp ne erőltesd a dolgot, ha azt látod, nincsenek összhangban, abból a későbbiekben semmi jó nem fog kisülni.
  5. Beszéld meg előre, mennyi az az összeg, amit óradíjként szánni tudsz a gyerekvigyázásra, van-e esetleg plusz szolgáltatás (vacsora, taxiköltség, hazaszállítás), amit nyújtani tudsz.

  6. Szögezd le  pontosan, mi az, amit elvársz a bébiszittertől, állapodjatok meg abban, milyen tevékenységek tartoznak a megállapodás körébe.  Ha nem beszélitek meg előre, nincs alapod azon morgolódni, hogy még az esti vacsora edényeit se öblögette el.
  7. Nagyon világosan add tudtára a bébiszitternek, hogy a te kívánságod az egyedüli, aminek eleget kell tennie. Ha arra kéred, ne adjon édességet a gyereknek este, az kőbe vésett szentírás, amit nem hághat át. Ha kitűzöd a lefekvés időpontját, azt mindenképpen tartsa be.
  8. Lehetőség szerint hosszan beszélgess vele, figyeld, milyen kérdéseket tesz fel a kicsivel kapcsolatban, mi érdekli, meséltesd előző tapasztalatairól, és te is próbáld minél jobban megismertetni vele a családot.
  9. Ha van rá lehetőség, csináljatok egy próba napot, amikor kiderülhet, illik-e a hölgy a családba, boldogul-e a gyerekkel, kijön-e a szülőkkel.
  10. Ha csak egy kicsit is bizonytalan vagy abban, hogy jól fog bánni a gyerekkel, inkább keress mást!

Meséljetek Ti is tapasztalataitokról, mire kell figyelni babysitter-választáskor, milyen történetek estek meg veletek?

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja