SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Halló! Itt a Kék Vonal - segítünk

Szőke Judit [cikkei] - 2008-08-04
Egységes európai telefonszámmal működik Magyarországon a gyermekvédelmi kék vonal, illetve az eltűnt gyerekekkel kapcsolatos telefonos hívószám.
Magyarország elsőként vezette be a 116-111-es kék vonal számot, amely egységes Európában.
Halló! Itt a Kék Vonal - segítünk
Magyarországon évek óta működik gyermekvédelmi segélyvonal egy másik hívószámon és az új európai hívószám mellett egyelőre még a régi is elérhető. Az európai kék vonalat - ami június 1-jétől él - a 15 éve működő Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány üzemelteti, amelyet a kormány idén 35 millió forinttal támogat.
A hat főállású és a 60 önkéntes segítő titoktartást vállalt, nem diszkriminálnak és nem ítélkeznek, illetve ha szükséges, más szervezeteket is bevonnak a probléma megoldásába. Magyarország bevezette az eltűnt gyermekek európai hívószámát is, a 116 000-át, amelyen keresztül azoknak a gyermekeknek igyekeznek segíteni, akik el akarják hagyni otthonukat, vagy ha ezt már megtették és nem tudnak, nem akarnak, vagy nem mernek visszamenni, akkor próbál segíteni, ha a gyermeknek érzelmi támogatásra van szüksége. A számot felnőttek is hívhatják, ha hozzátartozóként, gyámként keresik gyermeküket. Az elmúlt hónapban a három számot összesen 190 ezren hívták. Az új európai gyermekvédelmi telefonszámokat az augusztusi Sziget Fesztiválon, az interneten és a könyvtárakban népszerűsítik és mellékletként adják szeptembertől az új diákigazolványokhoz.

                                                       ·  a gyermekek számára fenntartott segélyvonal a 116-111-es számon hívható,
·  a 116-000- az eltűnt gyerekeket segítő ingyenesen, előszám nélkül hívható, harmonizált európai hívószám
A 116-111-es szám napi 24 órában, az év minden napján, országosan, minden hálózatból előszám nélkül hívható.
A 116-000 hívószámon kialakítandó hálózatban, az eltűnt gyerekek és az őket kereső felnőttek kaphatnak segítséget az unió tagországaiban. A Kék Vonal "Megvagy? Eltűnt gyerekek" szolgáltatása Európában - Görögország után - Magyarországon is megkezdi működését. A szolgáltatás segítséget nyújt azoknak a gyerekeknek, fiataloknak, akik kilátástalan helyzetük miatt fontolgatják, hogy elhagyják lakóhelyüket, illetve már elhagyták azt anélkül, hogy gondozóik tudnák, hol tartózkodnak, vagy esetleg gyakorlati, érzelmi támogatást várnak. Azok a felnőttek is hívhatják a 116-000-ás telefonszámot, akik hozzátartozóként, gyámként, vagy szakemberként bármilyen módon eltűnt gyerekeket keresnek, vagy gyerekek eltűnését próbálják megakadályozni.
Forrás: www.szmm.gov.hu

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja