SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

8 veszélyforrás a lakásban: így óvja gyermekét!

F-B Zsuzsi [cikkei] - 2008-12-08
A konyhában és a fürdőszobában megannyi veszély leselkedik a kisgyermekekre. A kereskedelemben tucatnyi biztonsági termék kapható, amelyek segítségével a szülők elejét vehetik a baleseteknek. Nyolc hasznos tipp a biztonságos konyha és fürdő kialakításához.
8 veszélyforrás a lakásban: így óvja gyermekét!

Tűzhelyre szerelhető védőrács

A tűzhelyre szerelhető védőrács megakadályozza, hogy a kisgyermek lerántsa a forró folyadékkal teli edényt. Különböző modellek kaphatók, amelyek csak beépített tűzhelyekre szerelhetők fel biztonságosan. A nem beépített tűzhelyekhez olyan rácsokat árulnak, amelyek tapadókoronggal rögzíthetők a tűzhelyhez. Ezeket ajánlott a falhoz is rögzíteni.

Biztonsági kapcsológomb

A tűzhelyen, a mikrohullámú sütőn, a fürdőszobai vízmelegítőn biztonsági kapcsológombokkal célszerű gondoskodni arról, hogy a gyerekek egy óvatlan pillanatban ne tudják bekapcsolni a készüléket. A speciális kapcsolókat a gyermekbiztos kupakokhoz hasonlóan először be kell nyomni, s csak azután lehet elforgatni. A kisebb gyerkőcök ezt a mozdulatsort általában még nem tudják végrehajtani. Biztonsági kapcsológombokat szabványméretekben kínálnak, ezek majdnem minden elektromos tűzhelyhez és egyéb készülékhez használhatók.

Hajlékony retesz a szekrényre

A hajlékony műanyagból készített biztonsági reteszeket csavarral erősítik a szekrény belső oldalára. Ezek megakadályozzák, hogy a gyerekek ki tudják nyitni a szekrényajtót, s így hozzáférjenek a mosó- és tisztítószerekhez, a szemetesvödörhöz vagy a törékeny edényekhez. Az ajtó csak résnyire nyílik, így a felnőttek elérik a fogantyút, és ki tudják azt reteszelni. Vigyázat, előbb-utóbb a gyerekek is rájönnek a trükkre.

Biztosítózár a hűtőre

Ha a szülő meg akarja akadályozni, hogy az aprónép önállóan gazdálkodjon a hűtőszekrény tartalmával, vagy elfelejtse visszazárni az ajtót, speciális hűtő-biztosítózárat szerelhetnek fel. A kereskedelemben kaphatók különböző típusok.

Kábeltartó elektromos készülékhez



A kábeltartó a konnektor mellett azt a célt szolgálja, hogy az elektromos háztartási gép bedugott zsinórját óvjuk a gyerekkezektől, ne tudják lerántani a készüléket, illetve ne essenek el a zsinórban.

Csúszásgátló kádbetét

A fürdőkád biztonságossá tehető csúszásgátló kádbetéttel vagy felragasztható alátéttel. Utóbbit meglehetősen nehéz eltávolítani, de a kádbetét bármikor kivehető. A fürdőszobaszőnyeg, vagy a kilépő alá is ajánlott csúszásgátló alátétet tenni.

Vízcseppbiztos hősugárzók

Hősugárzót vagy hőlégfújót a fürdőkádtól, a tusolótól és a mosdótól biztonságos távolságra kell felszerelni. Figyelni kell arra is, hogy a készülék legalább vízcseppbiztos legyen, de még jobb, ha spriccelésbiztos. Fokozható a biztonság hibakapcsolós konnektorral. A biztonsági intézkedések ellenére sem szabad a kisgyermekeket magukra hagyni a fürdőszobában ezekkel a készülékekkel. Használat után a hősugárzót, vagy a ventillátort jobb eltenni.

Hőszabályzó csaptelep

A hőmérséklet-szabályozó keverő csaptelep megakadályozza, hogy a gyerek a forró vizes csapból leforrázza magát; a készülékek segítségével beállítható a legnagyobb vízhőmérséklet.


forrás: ingatlanmenedzser.hu
Fotó: www.foter.com

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja