SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Fontos tudnivalók a kismamák fehérneműiről

Farkas Szabolcs [cikkei] - 2009-01-29
A terhesség során a megváltozott statikai állapotok következtében kialakul az ún. kismamatartás, mely derék-, illetve gerinc panaszokhoz vezethet. Megfelelő formájú, tartású fehérnemű megválasztásával ez ellen igen sokat tehetünk, jelentősen javítva a kismama közérzetét.
Fontos tudnivalók a kismamák fehérneműiről

Jó, ha tudjuk...

hogy a terhesség testi-lelki, szempontból egyaránt megváltoztatja a nők életét. Megváltozik a test formája, tömege, amely bizonyos pontokon fokozott nyomást, túlterhelést jelent.

Szoptatós melltartóJó, ha tudjuk...

hogy a megváltozott statikai állapotok következtében kialakul az ún. kismamatartás, mely derék-, illetve gerinc panaszokhoz vezethet.
Megfelelő formájú, tartású fehérnemű megválasztásával ez ellen igen sokat tehetünk, jelentősen javítva a kismama közérzetét.

Jó, ha tudjuk...

hogy a terhesség különböző szakaszaiban más-más formájú és/vagy méretű fehérneműt célszerű viselni, amely mind a babának, mind a mamának megfelelő kényelmet biztosít.

A helyesen kiválasztott melltartó kényelmesen körbefogja a mellet, hónaljnál sem szoros, a mell adottságainak, formájának megfelelő.

Jó, ha tudjuk...

hogy a terhesség első időszakában elegendő csupán nagyobb méretű melltartót viselni, hiszen a mell növekedése ekkor még nem számottevő.

Jó, ha tudjuk...Méretek

hogy a melltartók méretezése a legtöbb gyártónál azonos módszerrel történik, azaz a mellkerületet (a mell legkiemelkedőbb pontján körben mérve) és a mell alatti kerületet veszik alapul.
A melltartó nagyságszámát a mell alatti méret, a kosár nagyságát pedig a két mért érték közötti különbség határozza meg. Ettől függően a melltartó kosara A, B, C, D, E, F, G, H jelzésű lehet.
A melltartók nagyságszáma 5 cm-ként változik, azaz 65-70-75-80-85-90 és így tovább.

Jó, ha tudjuk...

hogy a mell és a mell alatti körméret különbsége alapján a kismama milyen betűvel ellátott kosarú melltartót válasszon.

Jó, ha tudjuk...

hogy a terhesség előrehaladtával a kismamáknak mindenképpen az úgynevezett terhességi melltartó viselése ajánlott. Ez még akkor is ajánlatos, ha korábban egyáltalán nem hordtak melltartót, mert a mell felépítésében változások következnek be; a súly növekszik, a kötőszövet függesztő rendszerét meghatározó kollagén-rostok megnyúlnak, a mell megereszkedik, elveszti tartását.

Jó, ha tudjuk...



hogy szülés után az egyre nehezedő mellnek a szoptatós melltartó ad megfelelő tartást, a mellkosarak nyitása és zárása (amely egy kézzel is megoldható), pedig a mamának biztosítja a kényelmet.

Jó, ha tudjuk...

hogy ma még igen erősen tartja magát az a nézet, hogy közvetlenül a testünkön lehetőség szerint természetes anyagot, elsősorban pamutot viseljünk. Elterjedőben van azonban az ún. mikroszál alkalmazása, melynek előnye a természetes szállal szemben, hogy nem tárolja a nedvességet (izzadságot), hanem a testről elvezeti, gyorsan kifelé továbbítja.

Jó, ha tudjuk...

hogy a terhességi nadrágokat úgy alakítják ki, hogy a terhesség különböző szakaszaiban a kismama mindig találjon alakjára illőt. Azaz a korai szakaszban még többnyire oldalvarrás nélküli, kellő rugalmassággal rendelkezőt vásárolhat, amely a derék és comb vonalon is finoman szegett rugalmas.

Jó, ha tudjuk...

Kismama fehérneműhogy a terhesség utolsó szakaszában célszerű olyan speciális nadrágot viselni, amely alulról kellően megtámasztja a hasat, a deréknak is jó tartást biztosít, nem szoros, ezáltal csökkentve a hát- és derékfájdalmat.
Speciális üzletekben kapható olyan formatervezett nadrág is, melynek bősége tépőzárral állítható.

Jó, ha tudjuk...

hogy a kismamák alvásigénye igen nagy. Jó közérzetet és nyugodt alvást biztosítanak a puha, kötött pamut alapanyagból készült hálóingek és pizsamák. Fontos, hogy a pizsamák állítható derékbőséggel rendelkezzenek és felsőrészük is megfelelő helyet biztosítson a has számára. A kismama hálóingek speciális szabásvonala szintén nagyfokú kényelmet nyújt.

Jó, ha tudjuk...

hogy hálóingből célszerű elöl gombosat vásárolni, mert - főleg a kórházi időszakban - kényelmesebbé teszi a szoptatást.

Jó, ha tudjuk...

hogy a szoptatós melltartót csak a terhesség hetedik hónapja után célszerű megvásárolni és ajánlott eggyel nagyobb kosár és melltartó méretet választani.

Jó, ha tudjuk...

hogy a kismama fehérneműket is mindig a gyártó által ajánlott kezelési utasításnak megfelelően kell ápolni, gondozni.


forrás: nfh.hu

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja