SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A meddőség, mint probléma - A Versys Clinics, mint megoldás

Családinet [cikkei] - 2010-07-13
Magyarországnak - hasonlóan más európai országhoz - szembe kell néznie a csökkenő és idősödő népesség egyre nyomasztóbb problémájával, amelynek hosszú távon igen súlyos gazdasági és társadalmi következményei lesznek.
A meddőség, mint probléma - A Versys Clinics, mint megoldás

A XX. század utolsó évtizedében, életmódunk jelentős megváltozásával – információrobbanás, gyorsuló környezet – fokozatosan erőteljesebbé váltak azok a hatások, amelyek az egyénekkel szemben egyre komolyabb kihívásokat támasztottak a változások adaptálásában, az alkalmazkodó képesség tekintetében.
Magyarországon elhúzódó népesedési válság van, amely az 1960-as években kezdődött, s amelyet a rendszerváltozás gazdasági – társadalmi velejárói elmélyítettek, és bonyolultabbá tettek.

A családi környezet, az iskolarendszer az egyént csak részben képes felkészíteni ezen kihívásoknak való megfelelésre, így a társadalom tagjainak jelentős részénél találkozunk növekvő mentális problémákkal, a krónikus stressz különféle szimptómáival, amelyek konkrét fizikai tünetek formájában és egyre gyakrabban orvosi kezelést igénylő megbetegedésekben teljesednek ki. A stressz által okozott megbetegedések egyik, talán legfontosabb területe a meddőség, amely társadalmi szinten is komoly problémákat okoz.
 
Az „egészséges társadalom” megvalósításának ideája a fenti körülmények között egyre inkább ráirányítja a figyelmet arra, hogyan lehet ilyen körülmények között biztosítani az egészséges reprodukciót, hogyan lehetséges a leendő szülők felkészítése az egészséges utódok nemzésére.
 
Jelenleg Magyarországon megközelítőleg 100-150 ezer meddő beteg van, amelyből a meddőségi központok évi 5000-6000 cikluskezelést tudnak elvégezni. Ez az ellátásra szoruló házaspárok 70-75%-át jelenti. A már működő lombikbébi programok nagyobbik része teljesítőképességének felső határán működik. A meddő házaspárok ellátásának színvonalát újabb meddőségi központok nyitásával lehetne emelni. Egy jó hatásfokkal működő, komplex ellátást nyújtó centrumban a meddő házaspárok gyorsabban jutnak el a kívánt gyermekáldásig. Korszerű módszerekkel a számfeletti embriók mélyfagyasztására is több ciklusban nyílik lehetőség. A mélyfagyasztott embriók visszaültetésével a kumulatív terhességi ráta növelhető.
 
Miért a VERSYS CLINICS - Humán Reprodukciós Intézet?
A Versys Klinika koncepciójának kidolgozásánál alapvető szempont volt egy nemzetközi színvonalú, csúcstechnológiával ellátott intézmény létrehozása, mely nem csak szakmaiságában, hanem a páciensek irányában való bánásmódban és figyelemben is felveszi a versenyt a legmodernebb intézményekkel. Az intézet alapítói mind a szakmai koncepció kidolgozásában, mind az intézet helyének kiválasztásában, az építészeti és belsőépítészeti megoldások kialakításában, orvostechnológiai és technikai felszereltségének meghatározásában a legmodernebb technológiákat és szemléletet alkalmazták.
 
Versys Clinics - Humán Reprodukciós Intézet
 
Komplex szemlélet: A Versys Klinika alapításának célja az volt, hogy Magyarországon egy olyan új szakmai koncepciót vezessünk be a meddő betegek kezelésére, ami jelenleg a világ több vezető országában is kialakult gyakorlatnak felel meg. Ennek az alapja az, hogy a meddőséget komplex, azaz holisztikus szemléletben kezeljük.
 
Ez azt jelenti, hogy a Versys Klinika nem egyszerű meddőségi klinika, hanem felvonultatja az összes olyan szakterületet, ami a meddőséggel kapcsolatba hozható. Így a következő tevékenységi körök lettek kialakítva:
Asszisztált reprodukció: a meddő párok kivizsgálása, a férfi és a női oldal kivizsgálása együttesen történik.
  • Inszeminációs kezelések: homológ és donor inszemináció.
  • In vitro fertilizációs (lombikbébi) eljárások: stimuláció (COH: kontrollált ovarialis hyperstimulatio), ultrahang vezérelt tüsző punkció, ultrahang vezérelt embriótranszfer.
  • Mikromanipulációs eljárások: ICSI: introcitoplazmatikus spermium injekció, PICSI, AH: asszisztált hatching, poláris test blasztomer biopszia.
  • Cryobiológiai eljárások: spermium-, embrió- és petesejtfagyasztás.
  • Donációs programok: sperma-, embrió- és petesejtdonáció.
  • Prekoncepcionális gondozás: Kiemelt jelentősége van intézetünkben ennek a szakmai programnak, ugyanis az IVF beavatkozások eredményessége szempontjából nem mindegy, hogy a páciensek milyen egészségi állapotban vágnak neki a kezelésnek. A világ vezető intézeteiben már bevett gyakorlatnak számít, hogy a lombikbébi beavatkozás előtt a páciensek általános állapotát felmérik, és lehetőséget biztosítanak arra, hogy különböző módszerek alkalmazásával jobb egészségi állapotba kerüljenek, ezzel elérve a magasabb teherbeesési arányt. Ide tartoznak pl. a táplálkozási problémák, alkohol- és drogfogyasztás, életmódbeli problematikák, környezeti ártalmak stb.
  • Minimál Invazív – endoszkópos sebészet: a legmodernebb sebészeti technológiák alkalmazásával egynapos sebészeti műtétek keretében történnek operatív beavatkozások mind a nőgyógyászat, urológia, sebészet szakterületeken. Külön kiemelendő a CO2 lézer sebészeti beavatkozások. Ezen műtéti technika a páciensek számára gyorsabb felgyógyulást, kisebb megterhelést biztosít.
  • Urológia, andrológia: Ezen terület a férfi meddőség problémái kerülnek megoldásra.
  • Endokrinológia: A hormonháztartás zavaraival foglalkozó szakterület, külön kiemelendő a policisztás ovarium (PCO) szindróma, pajzsmirigy rendellenességek, súlyproblémák által okozott elváltozások. Külön kiemelendő szakterület a diabétesz és az inzulinrezisztencia által okozott problémák megoldása.
  • Belgyógyászat: Az általános belgyógyászati megbetegedéseknek kiemelkedő jelentősége van a teherbeesés szempontjából. Külön specialista foglalkozik intézetünkben ezen elváltozásokkal (hypertonia, anyagcserezavarok) stb.
  • Pszichológia: Az intézet kiemelten kezeli a gyermek után vágyó páciensek lelki problémáinak gondozását és lelki megterheléseinek csökkentését. Maga a meddőség ténye a meddő párokat komoly lelki terhet okoz, a kezelés során kialakult stressz állapotok ill. a sikertelen kezelés esetén esetlegesen kialakult hangulatváltozatosok megfelelő szakember által kezelve lényegesen kisebb megterheléssel járnak a pácienseknek. A pszichológus egyéni és csoportterápiával segít pácienseinknek.
  • Genetika: A genetikai szakterület átfogja a meddőség genetikai hátterének vizsgálatát, a preimplantációs genetikai diagnosztikai vizsgálatokat ill. a létrejött terhesség esetén a magzat méhen belüli diagnosztikai eljárásait. Kiemelt jelentősége van a preimplantációs genetikai diagnosztikának, mely során a preembrió, petesejt genetikai vizsgálatára van lehetőség molekuláris ill. citogenetikai módszerekkel. Ezzel a módszerrel lehetőség van arra, hogy kiszűrjük a nem megfelelő genetikai állománnyal rendelkező petesejteket és embriókat még a méhbe való beültetés előtt.
  • Szülészet-nőgyógyászat: Intézetünkben lehetőség van rutin nőgyógyászati beavatkozásokra és műtétekre. A létrejött terhességek gondozása helyben végezhető. Az intézeten belül a szülésre lehetőség egyelőre nincsen, a pácienseknek több lehetőséget biztosítunk mind privát, mind állami intézetekben a szülésre. A nőgyógyászat mellett lehetőség van a menopauza, változó kori panaszok kezelésére, valamint pozitív családtervezési tanácsadásra.
  • Ultrahang diagnosztika: A legmodernebb ultrahang-diagnosztikai eszközzel 3D, 4D technológiával lehetőség van kismedence, has, emlő, pajzsmirigy, here ultrahang-diagnosztikai vizsgálatára.
  • Sebészet, érsebészet: Varicositas, aranyérműtétek elvégzése és lehetősége.
  • Plasztikai sebészet: Intézetünkben esztétikai plasztikai sebészeti, szépészeti műtéti beavatkozásokra is lehetőség van, úgy, mint mindenre kiterjedő emlő, has, szem plasztikai beavatkozások, ránc-, és ajakfeltöltés, botox kezelés, lokális zsírszövet kezelés ultrahang kiváltotta kavitációs technológiával.
  • Nose Art: Az orr esztétikai plasztikai és funkcionális sebészete különös szakértelmet, gyakorlatot és széleskörű ismereteket igényel. Az orr sebészeténél több szakma határterülete találkozik: a plasztikai sebészet, a fül-orr-gégészet és az endoszkópos beavatkozások ismerete egyaránt szükséges. Intézetünk nemzetközi hírű szakemberrel biztosítja az orrsebészet legmagasabb szintű művelését.
  • Laboratóriumi diagnosztika: Intézetünkben lehetőség van teljes körű kémiai, mikrobiológiai, STD, HPV vizsgálatokra.
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja