SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egészséges kisfiúnak adott életet egy Ukrajnából menekült kismama a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán

Családinet [cikkei] - 2022-03-02
Egy Ukrajnából érkezett kismama a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján adott életet egészséges újszülöttjének március 1-jén este terhességének 40. hetében. Az 56 centiméterrel és 3400 grammal született kisfiú a Matvij nevet kapta. A baba és édesanyja is jól vannak.
Egészséges kisfiúnak adott életet egy Ukrajnából menekült kismama a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán

A kismama családjával együtt az ukrajnai Husztról menekült el a hazájában dúló háború miatt.

Az édesanya február 25-én jelentkezett először a klinikán, néhány nappal az után, hogy megérkezett Magyarországra. A számított időpont környékén járt, terhessége a beszámolója szerint rendben, problémák nélkül zajlott. Akkor még jóslófájásai voltak, megvizsgáltuk, őt és a magzatot is rendben találtuk, ezért elengedtük és hétfőre visszahívtuk kontrollra. Aznap már megindult szüléssel, fájásokkal jelentkezett ismét nálunk

– magyarázta dr. Ács Nándor, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója.
 

Videó: Benyovszky Réka, Kresalek Dávid, Réthly Dávid

A professzor kiemelte: a szülés időpontjában egy kárpátaljai származású, a klinikán gyakorlatot folytató szülésznő tudott anyanyelvén beszélni a kismamával. Később a csecsemőosztályon egy másik, szintén Kárpátaljáról származó csecsemőgondozó segítette a kommunikációt, míg az adminisztratív ügyintézésben egy tolmács fordított számukra telefonon keresztül.
 

Videó: Benyovszky Réka, Kresalek Dávid, Réthly Dávid

„A helyzethez képest a kismama kifejezetten derűs állapotban van, meg van elégedve a klinikán kapott ellátással. Mivel ő és a baba is teljesen egészségesek, hamarosan elengedjük őket, amennyiben biztosítottnak látjuk a megfelelő elhelyezésüket” – mutatott rá az igazgató, hozzátéve: az édesanyának van egy nagyobb, 8 éves kislánya is, aki jelenleg a nagyszülőkkel Prágában tartózkodik.

Ukrajnából menekült kismama kisbabája

Az elmúlt két napban a Semmelweis Egyetem klinikáin hat esetben láttak el ukrán állampolgárságú fekvő- és tíz esetben járóbeteget. Ennek előzményeiről itt olvashatnak.

Olvasd el ezt is: Megérkezett a legfiatalabb ukrajnai menekült Budapestre: egy kéthetes kisbaba

Fotó: Bartha Bálint

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja