SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tetkót pocakosan?

Családinet [cikkei] - 2011-10-25
Gondoltál már arra, hogy örökre az emlékezetedbe vésd életednek ezt a különleges időszakát egy tetoválással, vagy kétségeid támadtak a már meglévőkkel szemben? Mindenekelőtt a magad és a babád biztonságát kell szem előtt tartanod. Az alábbi információk segítségedre lesznek a már meglévő és a leendő tetoválásaid kezelését illetően.
Tetkót pocakosan?

Először is: BIZTONSÁG

Győződj meg róla, hogy a tetováló művészed követi vagy követte-e az alábbi útmutatásokat:

  • Szakképesítést szerzett
  • Az egész folyamat alatt kesztyűt visel
  • Van sterilizálója
  • A padlók és más felületek tiszták
  • Az összes tű egyszer használatos, kidobható és először használja őket
  • Az öltözékek sterilen csomagoltak és bontatlanok
  • A festék, vagy tinta szintén bontatlan és steril
  • A tetováló gond esetén 24 órán belül elérhető
  • Kérd el az elérhetőségét, hátha a következő napokban, hónapokban problémák akadnak

Ha már van tetoválásod és a művész módszerei megkérdőjelezhetőek, menj el hepatitisz, HIV és szifilisz szűrésre!

Gondold át!

A legnagyobb aggodalmat az esetleges hepatitisz B vagy HIV-fertőzés veszélye jelenti a terhesség alatti tetoválás készítésekor. Jóllehet, ennek az esélye csekély, mégis ajánlott várni a baba születéséig.

Roppant furcsának találhatod azt a tényt is, hogy nagyon kevés információ áll rendelkezésre a tetováláshoz használt bőrfestékek biztonságosságát illetően. Lehetséges, hogy a festék kémiai összetevői befolyásolják a baba fejlődését az első 12 hét alatt, azonban a kockázatok ismeretlenek, csakúgy, mint a terhesség még hátralevő részét befolyásoló hatások.

Néhány nő hallhatta azt is, hogy ha a tetoválás a hátukon van, akkor nem kaphatnak epidurális érzéstelenítést. Nem sok kutatás foglalkozott még ezzel a témával, de egyik sem mutatott ki kockázatokat, ezért a legtöbb altató orvos alkalmazza ezt a fajta érzéstelenítést a háttetoválással rendelkező nők esetében is. Ennek ellenére az a javaslat, hogy lépj kapcsolatba a kórházzal, hogy megtudd a szabályaikat abban az esetben, ha epidurális érzéstelenítést szeretnél a háttetoválásod ellenére.

Egy fertőzésnek igen csekély az esélye, azonban ha ez mégis megtörténik, a fertőzést továbbadhatod a babádnak a szoptatás során. Végső soron a döntés rajtad áll, azonban tanácsos megvárni, míg befejezed a szoptatást, mielőtt új tetoválást készíttetnél.

Mi a helyzet a Hennával?

Évezredekig az egyiptomi, indiai és sok közel-keleti nő remélt szerencsét a gyönyörű henna mintáktól, amiket a hasukra készíttettek, terhességük harmadik harmadában. A legenda szerint a henna biztonságossá teszi a szülést és a baba is boldog lesz tőle.

Ha érdekel ez az ideiglenes alternatíva, légy tisztában azzal, hogy többfajta henna létezik. A természetes, biztonságos henna a bőrt narancssárgára, pirosra, barnára, fahéj, tégla, csokoládé vagy kávészínűre festi és 1-4 hétig marad látható. A természetes hennával nem lehet fekete színt előállítani. Mindenképpen győződj meg róla, hogy a művész kizárólag tiszta, természetes anyagokat használ és NEM fekete hennát. A fekete henna senki számára sem biztonságos, mindegy, hogy terhes-e vagy sem. Parafeniléndiamint (paraphenylenediamine, PPD) tartalmaz, ami égéseket, hólyagokat és más mellékhatásokat válthat ki, amik hónapokig megmaradhatnak. Ezeket nehéz diagnosztizálni és kezelni. A természetes henna használata mókás lehet! Bár ez nem örökre szól.

Fotó: Chaos911 (www.foto-ka.de):Tattoo Mystik

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja