SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10, a Baba nemét előrejelző babona

Családinet [cikkei] - 2013-03-06
Kíváncsi vagy, hogy a pocaklakód fiú vagy talán lány lesz? Mialatt az egyetlen pontos útja annak, hogy megtudd születendő gyermeked nemét - még a terhesség alatt - az orvoson és az ultrahangos vizsgálaton át vezet, addig kitalálósdit játszani nagy móka is lehet. Olvasd el a legbolondosabb, a gyermek nemét előrejelző babonákat, esetleg tégy próbát egyikkel - másikkal Te is.
Később akár el is árulhatod ---- bejött?
10, a Baba nemét előrejelző babona

1. A baba helyzete

How Low Can You Go? Tartja az angol nyelvű fáma, vagyis eszerint a gyermek neme attól függ, mennyire alacsonyan fekszik az anya hasában. Magasan hordott pocak esetén valószínűsíthető a lánygyermek, míg az alacsony verzió fiút feltételez. Vagyis nem árt csupa kék színű babaholmit bekészíteni.

Ehhez hasonló néphit, hogy az előreálló (frontális) gömbölyödés egy pici fiút, míg a horizontális, tehát a dinnye alakú pedig lányt rejtjelez.

2. Testjelek

A legendák azt mondják, hogy ha valaki kislányt vár, az ellopja a szépségét. Tehát, ha az arcbőröd aknés, és más, nem túl esztétikus bőrproblémáid is vannak, lehetséges, hogy egy kis hercegnő indult útnak felétek.

Száraz kezek és hideg lábak lehetnek a fiúgyermek jelei. Amennyiben hasonló tüneteid vannak, azok egy fiú baba jöttére utalnak.

3. A gyűrűcsavar / A jegygyűrű nem rendeltetésszerű használata

Ez egy igazán mókás elgondolás – a reménybeli szülőnek csak annyit kell tennie, hogy fogja a jegygyűrűjét, köt rá egy spárgát vagy fonalat és belógatja az édesanya pocakja elé. Ha a gyűrű körkörösen mozog, akkor fiú, ha pedig előre-hátra, akkor lány várható a családba.

4. Az ősrégi Drano kísérlet / Bizarr cseppek

A következő babona annyira régi, amennyire hátborzongató. A kismamának bele kell vizelnie / pisilnie egy edénybe, és a folyadékot egy evőkanál csatornatisztítóval (Drano – amerikai termék) kell elkeverni. Ha az elegy színe zöld színűre vált, akkor a várva várt magzat lány. Ha kék? Szerintünk már kitaláltad! Akkor fiúról van szó.

Figyelem! Akármennyire figyelemfelkeltő is az előbbi tipp, mégsem ajánljuk, hogy pont ezt próbáld ki. Ugyanis a fent említett anyagok összekeverése veszélyes füstöt eredményezhet, vagy (elég ijesztő!), de akár robbanást is. Ennek a kísérletnek létezik egy szelídebb és biztonságosabb változata is, amelyet szódabikarbonával lehet elvégezni. Ha a keverék sistereg, fiút, ha nem, akkor lányt várhatunk.

5. Szívritmus

A babád szívritmusa szintén ”nem-előrejelző” értékkel bír! Ha a kicsikéd szívritmusa 140 dobbanás alatt van / perc, az egy kisfiú érkezését vonja maga után. Ha pedig 140 feletti az érték, akkor kislányra készülhettek!

6. Add csak ide azt a csokit!

Sóvárogsz az édességek után? Néhányak szerint ez határozottan kislányra utal. A sós és savanykás ízeket kívánók pedig inkább fiúra számíthatnak.

7. A kor nem csupán egy szám!

A kínai születési diagramok a kismama korát és a fogantatás hónapját használják fel annak meghatározására milyen lesz a születendő baba neme. A maják is ehhez hasonló módszert használtak. Ők a fogantatás hava helyett azonban annak évével számoltak. Ha mindkét szám páros, vagy páratlan az egy lánynak, míg ha egyik páros, a másik pedig páratlan (vagy fordítva) az egy fiúnak a jele.

8. Plusz súly a kispapán

Párod is osztozik az ízek utáni sóvárgásban? Ha társad szimpátia pocakot eresztett, a babona szerint Ti bizonyára egy édes kislányt vártok.

9. Reggeli rosszullét blues / Reggeli rosszullétek

A reggeli rosszullétek rózsaszín babaszobát jeleznek. Tehát, ha a terhességed első trimeszterében állandó émelygéssel küzdöttél, akkor nyugodtan gondolkozhattok szalagokban és szívecskékben. Ha viszont a terhesség tengerén émelygő gyomor nélkül vitorláztál keresztül, akkor biztosra veheted, hogy fiad lesz.

10. Kulcsolás

Ha van egy várandós barátnőd, próbáld ki rajta a következő fogást. Helyezz el egy kulcsot előtte és kérd meg, hogy vegye fel!

Ha a keskeny részénél ragadja meg, egy aranyos kislány anyukájává válik hamarosan. Ha a kerek részénél fogva kapja fel, egy imádnivaló fiúval büszkélkedhet majd.

Tehát minden (leendő) anyukának szól a kérdés – mennyi bizonyult ezekből a tesztekből igazmondónak? Sikeresen előre jelezték pocaklakó(i)tok nemét? 

Fotó: freedigitalphotos.net

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja