SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kidobott kiscicák nyomában

Családinet [cikkei] - 2009-09-16
A néhány hetes, pirinyó cicatestvérpárt dobozban, Szegeden, az Algyői út körül dobta ki egy állatkínzó. A közelben lakó egyik állatbarát értesítette az Ebrendészetet és kérte az Orpheus Állatvédő Egyesület segítségét.
Kidobott kiscicák nyomában

Amikor az állatvédők a helyszínre értek, a dobozban vacogó, magatehetetlen, betegségtől lelassult állatokat találtak. Feltehető, hogy az állatokat kidobó illető egy felelőtlenül (indirekt) szaporító lehetett, és primitív módon, az állatok kihajigálásával hitte azt, hogy a problémát megoldotta. Az állatvédők a cicák gyulladt, beszáradt szemeit lekezelték, nedves testüket megtisztogatták, külső-belső élősködőktől mentesítették. 

A MEGMENTETT CICÁK VÁRJÁK MACSKABARÁT GAZDIK (IDEIGLENES BEFOGADÓK) JELENTKEZÉSÉT!

Az állatvédő szervezet várja a macskákat kidobó elkövető(k) jelentkezését, hogy az ügy tisztázásra kerüljön. Az eddigi szemtanúk mellett jelentkezzen az, aki látott vagy hallott az ügyről vagy az elkövetőkről. A cicákról képek a www.ebrendeszet.zug.hu oldalon nézhetők meg, az állatvédő szervezet a 06/20/360-98-46-os telefonszámon 09-13 óra között érhető el.

AZ ELKÖVETŐ BIZONYÁRA NEM TUDTA, HOGY TETTE BŰNCSELEKMÉNY... A 2004. ÉVI X. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AKI ÁLLATOT ELŰZ, ELHAGY, KITESZ, AZ IS BŰNÖZ, ÉS HÁROM ÉVIG TERJEDŐ BÖRTÖNNEL SÚJTHATÓ!

Sok hasonló állatkínzásos eset nem történne meg, ha a macska és kutyatartók jobban odafigyelnének állataikra, és nem engednék szaporodni őket! Ilyen formán a kóbor állatok száma is lecsökkenthető lenne...

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja