SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

LOHAS bajnokság már a játszótéren is!

Családinet [cikkei] - 2011-11-16
Egyik nap kisfiammal épp a játszótéren egy bogarat tartottunk megfigyelés alatt, mikor két anyuka beszélgetését csíptem el. Kern András biztos jobb levelet csípett volna el, de azért ezt is érdemes elolvasni...
LOHAS bajnokság már a játszótéren is!

Két, igen jól szituált, elegáns anyuka túrta a homokozót gyermekei társaságába, mikor alohas_bajnoksag szőke kisfiú, akit Petinek hívtak, megkérdezte a másik, Zoli nevű barátjától:

  • A Te anyukád versenyző? - kérdezte Peti.
  • Nem. De az mit jelent, hogy versenyző? - jött a kérdés erre Zolitól.
  • Hát, hogy indul, és nekem is kell vele versenyezni, meg a tesómnak is, meg apának is. Apa, meg a tesóm morognak, de anyu azt mondta, hogy nem szabad morogni, hanem versenyezni kell. Akárki nem versenyezhet, azt mondta, csak akik olyan, izé, nem tudom, okosak, vagy mi. Meg azt mondta anyu apunak, hogy nagyon kedves lesz hozzá, ha nem morog. Nem értem, mert nem szokta anyu sarokba állítani aput, akkor most miért lesz hozzá kedves, és miért csikizte meg erre apu anyut. Nem értem őket, hogy ezen mit nevettek. - vonta meg a vállát Peti.
  • De Te akkor most tudod, hogy az mi, vagy nem?- szorította sarokba Zoli.
  • Hát, nem szabad folyatni a vizet, meg nem szabad égve hagyni a villanyt, meg be kell csukni az ajtót, ha kimegyek a kertbe, meg ilyenek. - élvezte a helyzetet Peti.
  • És a játékaidat is össze kell pakolni? - látszott a rémület Zoli arcán.
  • Azt nem tudom, de megkérdezem anyut. De attól tartok, hogy igen, mert ha ügyesek leszünk, és jól versenyzünk, akkor kaphatunk játékokat. De lehet, hogy ezt a Mikulás miatt mondta? - gondolkodott el Peti.
  • Mindegy, úgyis folyton azt akarják, hogy elpakoljak. Pedig, ha tudnák milyen fárasztó másnap újra mindent szétpakolni. - vakarta a fejét Zoli.
  • De akkor a te anyukád versenyző vagy nem? - makacskodott Peti.
  • Nem tudom. Az én anyukám is azt akarja, hogy kapcsoljam le a villanyt, meg ne pancsoljak, hanem kezet mossak, de mi nem versenyzünk, hanem bajnokolunk. Az én anyukám is mondta a játékokat, csak azt is, hogy ha bajnokolunk, akkor meg apuval utaznak el kettesben, mert a bajnokolásért lehet nyerni, de csak felnőtteknek. Akkor meg minek, ha én nem mehetek. - mondta Zoli.

lohasItt már világos volt számomra, hogy a LOHAS bajnokság még a játszótérre is betört.


Mindenki indulni akar, mindenki verseng egy olyan ügyért, ami a mi ügyünk. Mindenki ügye, de főleg a gyerekeinkké. Ez a LOHAS bajnokság, az ökológiai gazdálkodj okosan. Presztízskérdés, hogy ki indul és ki nem, tudtam meg egy másik párbeszédből. Nem a győzelem a fontos, - hiszen mindenki nyer -, hanem a részvétel. Izgalmas helyzetet teremt, hogy kicsi, nagy, egyaránt kiveheti a részét a versenyből. Nem kell hozzá felnőttnek lenni, nem kell hozzá több diplomásnak lenni, elég, ha jót akarunk. Mindenki egyenlő családon belül, ha a versenyről van szó, ugyanis a villanyt mindenki le tudja oltani.

Ha többet akarsz megtudni, akkor, www.lohasbajnoksag.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja