SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A szép mosoly megfiatalít

Családinet [cikkei] - 2012-02-23
Sokan nem mernek önfeledten nevetni, mert elégedetlenek a fogaikkal. Holott nincs olyan rendezetlen, esztétikai hibával rendelkező fogsor, amelyet ne lehetne szebbé, harmonikusabbá varázsolni. A fogak, és ezeken keresztül a mosoly és az arc harmóniájának tökéletesítése ma már megvalósítható különféle speciális esztétikai fogászati, bőrgyógyászati, kozmetológiai beavatkozásokkal. - ismerteti dr. Strémen Zsófia, az Oxygen Medical mosolytervező specialistája.
A szép mosoly megfiatalít

Nevetve vonzóbbak vagyunk

Ma már egyértelműen bebizonyosodott, hogy a nevetés, a boldogság, de legalábbis a pozitív életszemlélet képes „átállítani” az agy reakcióit a minket érő ingerekre. A pozitív lelkiállapotban könnyebben elviseljük, sőt jelentéktelenebbnek látjuk a mindennapok kellemetlenségeit, és a negatív események kiváltotta élettani reakciók sem annyira súlyosak. Ennek hátterében valószínűleg a nevetés hatására felszabaduló endorfin, az úgynevezett boldogsághormon áll. Ráadásul a nevetéssel, a magabiztos mosollyal pozitív képet sugárzunk magunkról, mintegy azt üzenjük: elégedett vagyok magammal és a világgal. Így pedig sokkal szívesebben közelednek felénk mások is, sőt, vonzóbbnak is tartanak. Ezt támasztják alá a legfrissebb erre vonatkozó felmérések is, amelyek szerint nem létezik olyan dolog, ami vonzóbbá tenne egy nőt, mint a ragyogó mosolya.

Lehet szebb egy mosoly?

Az arc és mosoly harmóniájának megteremtésében fontos szerepet játszik az arc egyes vonásainak összetett elemzése. Az arcformának, szimmetriának, a pupillák távolságának, az ajkak íveltségének figyelembevétele elengedhetetlen egy adott archoz illő mosoly, fogsor megalkotásában. Szóba jöhet a saját fogak minimális korrekciója, de akár komolyabb beavatkozások is, mint a koronák, nagyobb elülső hidak cseréje, készítése - ismerteti dr. Strémen Zsófia, az Oxygen Medical mosolytervező specialistája. A tervezési folyamatban nagy segítséget nyújt egy olyan számítógépes modellező program, melynek képi megjelenítésével, a páciensről készített arcfotók alapján páciens és fogorvos együtt elemezhetik, beszélhetik meg a tervezett átalakításokat, beavatkozásokat, a tervezett mosoly ívét, fogak formáját, stílusát. A vizuális tervezés következtében a végeredmény biztosan és rövidebb idő alatt megszületik, megkímélve a  pácienst és az orvost a hosszas alakítgatásoktól.  

A mosolytervezés művészete



Túl rendezetlenül álló fogak esetén szükség van fogszabályzásra is, mely után még mindig szóba jöhet élkorrekció, ha szükséges a fogformák átalakítása. A tönkrement, sokszorosan tömött fogakat nem ritkán már csak a kerámiahéjak tehetik szebbé, esztétikusabbá. Ezek felhelyezése akár tíz évvel is megfiatalíthat egy arcot. Rossz állapotú fogak esetén a kerámiahéjak még védhetik is a megmaradt fog szerkezetét.  

Amennyiben csupán egy kis mosolyszépítést szeretnénk, vagy csupán a frontfogakban lévő töméseket cseréltetnénk esztétikusabbra, a szükséges változtatások előtt érdemes a fogakat kifehéríttetni, hiszen a töméscsere, mosolykorrekció során használt anyagokat a már fehérebb fogszínhez kell kiválasztani.

Fontos, hogy a beavatkozások igény és indokoltság szerint épülhetnek egymásra, mindenki választhat problémájának és pénztárcájának megfelelő megoldást, amely biztosan szebbé, vonzóbbá teszi megjelenését. Ajánlatos arra is figyelni, hogy a fogorvos valóban teljes körűen tájékoztat-e minket a lehetőségekről, megnyugtatóan felvilágosít-e a tervezett beavatkozásokról. Hiszen a tökéletes végeredmény egyik titka az orvos és a páciens együttműködése.

Forrás: www.oxygenmedical.hu
Fotó: BigBlonde: Natural Beauty

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja