SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Gyors beavatkozással meg lehetne menteni egyes daganatos betegeket

Családinet [cikkei] - 2014-02-05
A Párbeszéd Magyarországért (PM) véleménye szerint Magyarországon olyan daganatos betegeket is elvesztünk, akiknek az élete gyors beavatkozással megmenthető lenne - közölte Szilágyi László az MTI-vel kedden, a rákellenes küzdelem világnapján. A független képviselő azt írta: "miközben az Orbán-rezsim stadionokat épít, az egészségügynek nem biztosít elegendő forrást".
Gyors beavatkozással meg lehetne menteni egyes daganatos betegeket

Magas Magyarországon a daganatosok száma és a betegséggel összefüggő halálozás, ennek okai
 
Az ellenzéki politikus köztudottnak nevezi, hogy hazánkban kiugróan magas a daganatos betegségekkel összefüggő halálozás. A százezer lakosra jutó 333 férfi- és 178 női halálozási adat kiemelkedően a legrosszabb egész Európában - hangsúlyozza. Szakemberek szerint ennek egyik fő oka a késve végrehajtott kezelés, mert már diagnosztikai vizsgálatokra is hónapokat kell várni. Emellett sok életmentő készítményt csak méltányossági alapon kaphat meg limitált számú beteg, a többiek kezelését nem finanszírozza az OEP - jelentette ki.

Csökkenteni kell a vizsgálatokra a várakozási időt
    
Az Együtt-PM Szövetség a várakozási időket a mainak legfeljebb egyharmadára csökkentené az egészségügyben, és emellett kiemelt figyelmet fordítana a megelőző diagnosztikai vizsgálatokra - hangzott el.

Forrás: MTI
Fotó:
cooldesign - FreeDigitalPhotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja