SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egészségügyi szűrőprogram a gyakori betegségek megelőzéséért Szolnokon

Családinet [cikkei] - 2014-03-07
Tiszta szívvel Szolnokért! elnevezéssel betegségmegelőző szűrővizsgálati program indul hétfőn Szolnokon, a szűrésre öt napig a település öt helyszínén várják majd az érdeklődőket - jelentette be Szalay Ferenc (Fidesz) polgármester csütörtökön sajtótájékoztatón.
Egészségügyi szűrőprogram a gyakori betegségek megelőzéséért Szolnokon

A testmozgásra is időt fordító életmóddal és rendszeres szűrővizsgálatokkal sokat tehet minden ember egészsége megőrzéséért, ez az akció az utóbbihoz kínál lehetőséget - jelölte meg a program lényegét Bene Ildikó fideszes országgyűlési és önkormányzati képviselő, a főszervező szolnoki Hetényi kórház főigazgatója. A megelőzésen túl az is fontos, hogy az eredményes gyógyításhoz egy-egy betegséget minél hamarabb felismerjenek a szakemberek - tette hozzá.
    
A szűréseken például a szív- és érrendszeri betegségek felderítésére megmérik a haskörfogatot, a magasságot, a testtömeget, testzsírszázalékot, a vérnyomást, a pulzust, valamint a vércukor- és koleszterinszintet. Emellett van urológiai konzultáció, zöldhályogszűrés, csontsűrűségmérés, komputeres szemészeti szűrővizsgálat, hallásvizsgálat, légzésfunkció-szűrés, szájüregi vizsgálat, bőrgyógyászati vizsgálat valamint dietétikai tanácsadás.
    


A szűrővizsgálatokat minden nap más helyen, így a belvárosi Verseghy könyvtárban, a Széchenyi lakótelepi Hild könyvtárban, a Kodály iskolában, a vasútállomásnál lévő művelődési házban, valamint Szandaszőlősön, az ottani iskolában tartják.
    
A hétfői nyitónapon a Verseghy könyvtárban a belgyógyászati, a reumatológiai, és a nephrológiai szakterület főorvosai tartanak előadásokat az érdeklődőknek.

Forrás: MTI
Fotó:
patrisyu - FreeDigitalPhotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja