SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kezdd el most a készülődést!

Tömör Elisabeth [cikkei] - 2015-12-15
Minden karácsonykor már szinte alig várod, hogy vége legyen az egész hercehurcának? A konyhában robotolsz négy napon át, és a munkából esel bele szó szerint az ünnepekbe? Nem kell, hogy ez idén is így legyen! Kezd te is kipihenten az ünnepeket, élvezd ki a karácsony minden percét.
Kezdd el most a készülődést!

Már december elején el lehet kezdeni a készülődést, ha csak a dolgok felét előre eltervezed, máris napokat nyerhetsz magadnak, és nem járatod csúcsra sem a tested, sem a lelked, melyet a családod nagyra fog értékelni.
 

1. Halászlé és hal

Nem muszáj megvárnod december második felét ahhoz, hogy jó minőségű halat kapj, hiszen számos halkereskedést találhatsz a neten, ahol számtalan, frissebbnél frissebb hal közül válogathatsz! A halászlé alapot pedig már pár héttel a nagy nap előtt elkészítheted, és le is fagyaszthatod. Ha előre gondolkodsz, több értékes órát spórolhatsz nem csak magadnak, de a családodnak is.
 

2. Ajándékmustra

Írd össze, kinek és kb. milyen értékben szeretnél vásárolni. Már most figyeld az egyes webáruházak kínálatait, és iratkozz fel a kedvenceid hírlevelére, nehogy lemaradj az akciós ajánlatokról. Gondolkodhatsz saját kezűleg gyártott ajándékokban is, ez esetben csak a hozzávalókat kell beszerezned, és már most nekiállhatsz a meglepetések elkészítésének. Milyen jó lesz december huszadika körül már csak a csomagolással bajlódni, ha az ajándékok a fiókban sorakoznak.

Extra tipp: készíts valódi vaníliás cukrot!
Csak egy szép csatos üveg, pár rúd vanília és cukor kell hozzá, no meg két hét összeérési idő.
 

3. Takarításszervező

Minden napra tervezz be egy helyiséget, így az ünnepekre nem fogsz kikészülni, de az ablakok is tiszták lesznek. A titok a „minden nap egy kicsit”-ben rejtőzik!
 

4. Készülj tudatosan!

Készíts vacsoratervet, és tartsd magad hozzá. Ne találj ki ötpercenként másik sütit. Ha van listád, vásárold meg jó előre az alapanyagokat, most még időben beszerezhetsz mindent, és ha el is felejtesz pár dolgot, azt még fogod tudni pótolni.
 

5. Hagyj időt magadra is!

A nő feladata, hogy keretet adjon az ünnepléshez, hogy mindenki boldog legyen. Ne hagyjuk viszont elveszni önmagunk számára az ünnepet! Már a készülődés során figyelj magadra, és lepd meg magad egy masszázzsal, vagy szimplán egy jó teával, egy stressz-kezelő energetizáló MET kezeléssel. Hiszen az ünnepekbe azt fogod beletenni, ami benned is ott van. Ha az a feszültség, a szorongás és az idegesség, akkor azt fogják érezni a gyerekek. Ha pedig a béke, a nyugalom, és a kiegyensúlyozottság, akkor azt. A döntés a te kezedben van!

Fotó: stux/pixabay.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja