SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Saját fájdalomcsillapító tapaszát tette az esztergomi anya a gyermekére, aki kis híján belehalt

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-07-03
A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó súlyos testi sértés elkövetésével vádolt meg egy anyát, aki gyermeke fájdalmait a saját részére felírt fájdalomcsillapító tapasszal próbálta meg enyhíteni - írja a 24.hu.
Saját fájdalomcsillapító tapaszát tette az esztergomi anya a gyermekére, aki kis híján belehalt

A nyolcéves gyermek a napközis táborban sérült meg. Erős hasi- és hátfájdalmai miatt anyja orvoshoz vitte, aki az életkorának megfelelő cseppeket írta fel számára. A gyógyszer ellenére a gyerek állapota nem javult, ezért anyja a saját fájdalomcsillapító tapaszát helyezte a kicsi hátára, majd magával vitte a munkahelyére.

A gyermek anyja munkahelyén rosszul lett: légzési nehézségei támadtak, végtagjai elszíneződtek, majd elveszítette az eszméletét. Anyja ekkor orvost hívott hozzá, a tapaszról azonban nem számolt be neki, hanem a később kiérkező légimentő vette azt észre, és ő távolította el a gyerek hátáról. Miután ellenanyagot adtak be neki, az állapota normalizálódott, életét azonban csak a szakszerű orvosi segítség mentette meg.

A hibát az okozta, hogy az anya nem olvasta végig a betegtájékoztatót, amely kimondja: a tapaszt csak az használhatja, akinek felírták, másnak átadni még akkor is tilos, ha a tünetei hasonlóak, mert a helytelen használata akár halálhoz is vezethet.

A büntetlen előéletű vádlottra – abban az esetben, ha tettét beismeri - egy év hat hónap, három évre felfüggesztett szabadságvesztést kért az ügyészség.

(Kapcsolódó cikkünk: Ki vigyáz a gyerekre, amíg a szülők dolgoznak?)

Kép: AKuptsova / pixabay

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja