SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A KliniKaland második epizódjában az immunrendszer mutatkozik be

Családinet [cikkei] - 2021-04-01
Hogyan védi magát a szervezetünk a kórokozóktól? Mi az az immunmemória? Hogyan segítenek a védőoltások a küzdelemben? Mit tehetünk immunrendszerünk erősítésért? Ez is kiderül a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága által készített KliniKaland animációs sorozat második részéből.
A KliniKaland második epizódjában az immunrendszer mutatkozik be

Immunitás többféleképpen alakulhat ki a testünkben: védettségünk egy része velünk született, míg egy másik részét az életünk során szerezzük meg. Minden egyes legyőzött betegséggel edződik az immunrendszerünk, ezt hívják spontán szerzett immunitásnak, míg a védőoltások segítségével (pl. a COVID-19 elleni védőoltásokkal) úgynevezett mesterségesen szerzett immunitásra teszünk szert. A kisfilmből kiderül, hogy mi a szerepe a limfocitáknak, mik a citokinek és hogyan alakul ki a citokinvihar.

A tudatos egészségmegőrzést segítő animációs, ismeretterjesztő filmsorozat újabb epizódja közérthetően és szórakoztatóan, de szakmailag hitelesen mutatja be szervezetünk védekező rendszerének fő alkotóelemeit.

Az Immunrendszer című kisfilm itt tekinthető meg:

Az animációs filmet a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóságának filmes csapata készítette (animáció: Gál Bettina). Az Immunrendszer szakmai lektora dr. Falus András immunológus.

Az animációs kisfilm további részei:

1. Animációs ismeretterjesztő filmsorozatot mutat be a Semmelweis Egyetem
3. Folytatódik az ismeretterjesztő filmsorozat, KliniKaland 3. rész: Vírus vs. baktérium
4. Klinikaland: Antibiotikumok - Miért fontos az óvatosság?
5. KliniKaland: Védőoltások II. - a klinikai teszteléstől a nyájimmunitásig

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja