SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szuper kiegészítők az egészséges étkezéshez

Családinet [cikkei] - 2023-04-09
 [X]

Egészségesen étkezni könnyebb, mint gondolnád, hiszen mindennek az alapja, hogy minőségi, tápanyag- és vitamindús ételeket fogyasszunk. Azonban van egy pár természetes kiegészítő, amellyel még hatékonyabban támogathatod például emésztésed, de az általános közérzeted is. Cikkünkben bemutatunk pár igazán ütős, gyakran figyelmen kívül hagyott alapanyagot, melyeket érdemes lehet beépíteni az étrendedbe.
Szuper kiegészítők az egészséges étkezéshez

Az útifűmaghéj, mint igazi superfood

Az útifűmaghéj egy igazi kis csodakiegészítő, hiszen kiemelkedően magas rosttartalmával hozzájárul az egészséges életmód fenntartásához, a kiegyensúlyozott emésztéshez, csökkenti a koleszterinszintet és még a közérzeted is jobb lesz tőle! Napjainkban jellemzően nem fogyasztunk elég rostot, ez megviseli a bélrendszerünket, kialakulhat akár puffadás, hasfájás is ennek következményeként. Az ajánlott rostbevitel átlagosan napi 25-30 gramm, ennek elérése érdekében fogyasszunk egy-egy evőkanállal étkezések előtt, egy jó nagy pohár vízzel kísérve. Ezzel nem csak a rost mennyiséget garantáljuk, de az éhségérzetünket is csillapíthatjuk.

Sörélesztőpehely: hasznosabb, mint gondolnád

A sörélesztő egy közkedvelt vegán alapanyag, hiszen íze kísértetiesen hasonlít a sajtra, azonban érdemes lehet beilleszteni akár egy húsevő étrendjébe is, hiszen kimagasló egészségügyi hatásokkal rendelkezik.

Többek között gazdag B-vitaminokban, folsavban, ásványi anyagokban (vas, magnézium, cink), illetve fehérjében is. Ezen túl segíti az emésztést és immunrendszert is, hiszen probiotikum tartalma hozzájárul az egészséges bélflóra megőrzéséhez. Ha ez még nem győzött volna meg arról, hogy szükséged van sörélesztőpehelyre, akkor hozzátennénk még azt is, hogy a sörélesztőpehely fogyasztásával a hajadon és körmeiden is észrevehető javulást figyelhetsz meg! Add hozzá bátran szószokhoz, salátákhoz, vagy szerezd be tabletta formában.

Magvak és olajok: ezek legyenek a polcodon!

Van egy jó hírünk! A különféle csonthéjas magvak nem csak finomak, de elképesztően egészségesek is, köszönhetően a telítetlen zsírsav tartalmuknak, melyek támogatják a megfelelő agyműködést, segítenek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, és kordában tartják a koleszterin szintet is. Válaszd a diót, mandulát, chia magot és a lenmagot, hogy kiélvezhesd jótékony hatásukat! A magvak mellett a hidegen sajtolt olajok alkalmazását is érdemes fontolóra venni, ugyanis hasonló pozitív tulajdonságokkal rendelkeznek mint az előbb említett magvak. Fogyaszd bátran, de mértékkel a lenmagolajat, olívaolajat és az avokádó olajat, melyek kiváló alapot adhatnak bármelyik salátának.

Legyél akár régi motoros az egészséges táplálkozás terén, vagy éppen csak most kóstolsz bele az életmódváltásba, érdemes beilleszteni ezeket a kiegészítőket, hiszen kiemelkedően jótékony hatásukkal és bennük rejlő számos vitaminnal, ásványi anyaggal hozzájárulnak egészséged megőrzéséhez, ezáltal a boldogabb hétköznapokhoz.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja