SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Felfüggesztett fogházbüntetést kértek a mogyoróallergiában meghalt kisfiú tanárára

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-10-09
A tanárnő annak ellenére adott mogyorós édességet a gyereknek, hogy tudta, hogy mogyoróallergiában szenved.
Felfüggesztett fogházbüntetést kértek a mogyoróallergiában meghalt kisfiú tanárára

Felfüggesztett fogházbüntetést kért az ügyészség a tanárnőre

Majdnem két éve annak a szörnyű esetnek, amikor egy hétéves kisfiú az iskolában mogyorós tortát evett, ezután pedig allergiás rohamba halt bele.

Az újpesti napközis tanárnővel szemben most emelt vádat az ügyészség. A tanárnő annak ellenére adott a gyereknek mogyorós ételt, hogy tudta, hogy mogyoróallergiás. 

A szülők több csatornán is jelezték, hogy a gyereküknek mogyoróallergiája van, beírták az üzenőfüzetbe, de szerepelt a szülőknek szóló kérdőíven és a tanulói adatlapon is. 

A tragédia napján az egyik gyerek születésnapját tartották, a tanár pedig minden gyermeknek adott mogyorókrémmel töltött ostyarudat. A kisfiú evett belőle, majd rosszul lett és hányt. Később súlyosabb tünetek jelentkeztek nála. Értesítették a szülőket, akik az iskolához rohantak és eindultak kocsival orvoshoz. Az autóban azonban annyira rosszul lett a gyermek, hogy megálltak egy benzinkúton és mentőt hívtak a kisfiúhoz. 

Két mentőegység is érkezett, de a kicsi életét már nem tudták megmenteni. 

A 45 éves pedagógus annak ellenére tette a gyerek asztalára a mogyorós édességet, hogy tudott a mogyoróallergiáról, de ezt nem vette figyelembe. 

A 24.hu információi szerint 

a pedagógus vallomásában azt mondta, hogy tudott a gyerek allergiájáról, de nem gondolta, hogy az ennyire súlyos. Hozzátette azt is, hogy nem figyelte, hogy az ostya mogyorókrémmel van töltve. 

Az ügyészség a pedagógusra halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kért azzal, hogy határozott időre tiltsák el a tanítói foglalkozás gyakorlásától.

Indexkép: PDPics képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja