SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Családinet [cikkei] - 2024-04-16
A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást


1. Ismerd fel az éhség valódi okát!

Sok esetben nem a valódi éhség az, ami a nassolásra késztet, hanem az unalom, stressz vagy éppen a szomjúság érzése. Próbáld meg felismerni, mikor van valóban szükséged étkezésre, és mikor nyúlsz az ételekhez csupán érzelmi válaszként. Ha szomjas vagy, igyál egy pohár vizet, és várj néhány percet, hogy lásd, elmúlik-e az "éhségérzet".
 

2. Tervezd meg előre a nassolnivalóidat!

Ha előre eltervezed, mit fogsz nassolni, sokkal könnyebben tudsz egészséges ételeket választani. Tárazz be olyan rágcsálnivalókból, mint például gyümölcsök, zöldségek, diófélék vagy natúr joghurt, így amikor megéhezel, már nem a hízlaló alternatívákhoz nyúlsz majd.
 

3. Kisebb adagok, nagyobb élvezet

Ha nassolni szeretnél, próbáld meg kisebb adagokban tenni ezt. Használj kisebb tányérokat vagy csészéket, hogy optikailag többnek tűnjön az étel. Lassan, tudatosan fogyaszd el, ízlelgesd meg alaposan, így az agyad is elegendő időt kap arra, hogy feldolgozza az ételek fogyasztását.
 

4. Kerüld a feldolgozott élelmiszereket!

A boltok polcain található feldolgozott élelmiszerek gyakran tele vannak adalékanyagokkal, cukrokkal és mesterséges ízfokozókkal, amelyek nem tesznek jót az egészségünknek. Ehelyett válassz egész élelmiszereket, amelyek természetesen tartalmaznak tápanyagokat, rostokat és vitaminokat, így hosszabb ideig érezheted magad jóllakottnak.
 

5. Légy tudatos a nassolás időpontjában is!

Próbálj meg nem túl késő este nassolni, mivel ez zavarhatja az alvásodat, és hosszú távon hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz. Ha este érzed magad éhesnek, válassz könnyű, egészséges ételeket, mint például egy kis adag túró vagy pár szelet alma.

A nassolás nem ellenség, ha tudatosan és mértékkel tesszük. Az egészséges választásokkal és a fenti tippek alkalmazásával nemcsak az egészségünket őrizhetjük meg, de élvezhetjük is az étkezések közti kis "bűnözéseket".

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja