SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Petefészek daganat, mire figyeljünk?

Családinet [cikkei] - 2007-07-24
A betegségek elkerülésének legbiztosabb módja a rendszeres kontroll. A korai stádiumban felismert betegség nagyobb eséllyel gyógyítható, nézzük tehát, melyek azok a tünetek, amelyeknél feltétlenül forduljunk orvoshoz?
Petefészek daganat, mire figyeljünk?

  A petefészek daganat a nyolcadik leggyakoribb rákos megbetegedés az Egyesült Államok női lakosságának körében. A tünetek már a betegség egészen korai stádiumában észlelhetők, éppen ezért három, daganatos betegségek ellen küzdő szervezet napjainkban közzétette azokat a jeleket, melyek a betegség kialakulására utalhatnak.

 A betegség magas halálozási aránya épp annak következménye, hogy tüneteit csak kevesen ismerik, s ezért túl későn fordulnak orvoshoz. A Gynecologic Cancer Foundation, a Society of Gynecologic Oncologists és az American Cancer Society most közzétette azokat a korai figyelmeztető jeleket, melyek szűrővizsgálat elvégzését tehetik szükségessé.

 Közleményük szerint az alábbi tünetek jelezhetik petefészekrák kialakulását:

-a medence, vagy a hasüreg részén észlelt fájdalom

-étvágytalanság, telítettség érzés, haspuffadás

-gyakori, vagy sürgető vizelési inger

 A fenti tünetek tartós, heteken át tartó, napi rendszerességgel való észlelése esetén foruljunk nőgyógyász szakorvoshoz. Kutatások bizonyítják, hogy ezen tünetek már a betegség korai stádiumában is jelentkeznek, s nem hasonlítanak bármely más probléma következtében fellépő tünetekhez. Azonban ennek ellenére sem jeleznek minden esetben daganatos elváltozást.

 A pontos diagnózis felállítása szakorvos feladata. A betegség I-es stádiumában 90 százalékos a gyógyulás esélye, így különösen fontos, hogy a tüneteket pontosan felismerjük, s időben kérjünk segítséget.

 A cikkel kapcsolatban érdeklődjön bővebben az InterMed Szülészeti és Nőgyógyászati Központban.
web: www.szuleszetikozpont.hu

email: intermed@orvosok.com
tel: 06 20 3526298

www.orvostkeresek.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja