SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szabaduljunk meg rossz szokásainktól-egyszerre

Családinet [cikkei] - 2007-07-24
Az egészséges életmódhoz vezető úton nagyobb eséllyel indulnak azok az emberek, akik káros szenvedélyeiktől egyszerre próbálnak megszabadulni, mint azok, akik külön-külön teszik ezt.
Szabaduljunk meg rossz szokásainktól-egyszerre

    A dohányzásról való leszokás mellett érdemes azonnal a nátrium bevitelt is csökkentenünk, s rendszeres testmozgást végeznünk, így életmódváltásunk nagyobb eséllyel lesz tartós, olvasható az Archives of Internal Medicine közlésében.

A résztvevőket három csoportra osztották. Az első tagjai 6 havonta vettek részt tanácsadáson, illetve 18 hónapon keresztül havonta kaptak telefonos segítséget mind három program erősítéséhez. A második csoport tagjainál azonos módon jártak el, azonban minden 6 hónapban más-más program elérése volt a cél. A harmadik csoport tagjai egyszeri beszámolókon vettek részt a csoportokban.

 A vizsgálatot 230 résztvevő végezte el, s a három kitűzött cél közül kettőt az első csoport 6,5 százaléka, míg a második csoport 5,2 százaléka ért el. A két csoport közti különbség a dohányzásról leszokott személyek számában 3 százalék, a rendszeres mozgás terén pedig 6 százalék, az első csoport javára.

 Az egészséges életmódra érdemes tehát többoldalú változtatásokkal törekednünk. A fokozatosság elvének szem előtt tartása mellett szabaduljunk meg egyszerre több káros szenvedélyünktől, s így eredményesebbek lehetünk.

 A hír alapjául a „Multiple unhealthy habits best addressed togehter” cikk szolgált.

www.orvostkeresek.hu

 Az Egyesült Államok beli kutatók feltételezéseit a 289, túlnyomó többségében nő, 45 és 64 év közötti személy segítségével végzett vizsgálat igazolta. A résztvevők kivétel nélkül dohányoztak és magas vérnyomástól szenvedtek.

 A vizsgálat célja volt, hogy a résztvevők leszokjanak a dohányzásról, étkezéseik során csökkentsék a nátrium bevitelt és a heti rendszeres mozgásuk 10,000-es lépésszámnak feleljen meg.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja