SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Gyermeke képtelen nyugton maradni, vagy valamilyen tartós egészségügyi problémával küzd?

Szigeti Zsuzsa [cikkei] - 2009-12-01
A cranio-sacralis (ejtsd: krániószakrális) terápia hatékonyan segíthet a hyperaktivitás, dyslexia, középfül gyulladás, asztma, alvászavar, ágybavizelés, viselkedésproblémák, és tanulási nehézségek kezelésében.
Gyermeke képtelen nyugton maradni, vagy valamilyen tartós egészségügyi problémával küzd?

 Nyugtató és feszültségoldó hatása révén pedig a szervezet testi-lelki egyensúlyát is helyreállítja, ez az Egyesült Államokból származó új keletű terápiás módszer. A kezelés finom érintésekkel történik, ezért kisgyermekeknél, csecsemőknél sőt a terhesség alatt is jól alkalmazható.

BabaA gyógyulás kulcsa, az agyi-gerincvelői folyadék egyenletes áramlásában, és a koponyacsontok mozgásában rejlik. Az 1970-es években a Michigan Állami Egyetemen dr. John Upledger vezetésével kísérleteket végeztek, melyek bebizonyították, hogy a koponyacsontok mozognak, valamint, hogy a kemény agyhártya, a gerincvelői folyadék áramlása és a koponyacsontok mozgása között összefüggés van. Az erre épített Upledger-féle cranio-sacralis terápiás módszer olyan hatásosnak bizonyult, hogy mára már a nyugati országokban, klinikákon is alkalmazzák, csecsemőktől a legidősebb korosztályig.

A cranio-sacralis rendszer a koponyától (cranium) a keresztcsontig (sacrum) tartó vízálló hártyán, a kemény agyhártyán (dura mater) belül található, amely beborítja az agyat és a gerincvelőt. Ebben a rendszerben kering az agyi-gerincvelői folyadék (liquor cerebrospinalis), melynek kitapintható ritmusa van, mint pl. a szívverésnek. A cranio-sacralis rendszerben fejlődik az idegrendszerünk, amely az egész szervezetünk irányítója. Tárolja az eddig átélt fizikai és érzelmi eseményeket, melyek nyomán a cranio-sacralis rendszerben blokkok alakulnak ki. Ezeknek a blokkoknak a hatására az agyi-gerincvelői folyadék egyenetlenül áramlik, amely krónikus betegségek kialakulásához vezethet, ugyanis az információ csak egyenletes ritmus mellett tud megfelelő módon eljutni az idegeken keresztül a szervhez vagy szervrendszerhez. A folyadék áramlásának egyenletes ritmusát egy speciális technikával, a koponyacsontok enyhe mozgatásával éri el a cranio-sacralis terápia.

A cranio-sacralis terápia közvetlenül az idegrendszerre hat, ezért a változás általában hamar bekövetkezik.

Egy született központi idegrendszeri rendellenességgel küzdő 4 éves kislány édesanyja már a harmadik kezelés után pozitív eredményekről számolt be. A kislány nyugodtabbá vált, kevesebbet sírt és az éjszakát is nyugodtan aludta át.

17 éves, központi idegrendszeri betegségben szenvedő, fejlődési rendellenességgel született lánynak, már az első kezelést követően helyreállt az emésztése és az anyagcseréje, és az édesanya megfogalmazása szerint: „végre már nincs hiszti suliba menéskor”.

A kisgyermekek szervezete sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké, ezért a cranio-sacralis terápia náluk még hamarabb képes meghozni a várva-várt állapotjavulást. Ráadásul a terápia során nincs „szuri”, sem más kellemetlen beavatkozás, ezért a gyerekekben nem alakul ki félelem a kezelés iránt. Sőt, gyakran felszabadulnak és beszédessé válnak a kezelések során.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja