SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Új vérnyomáscsökkentő kombináció

Családinet [cikkei] - 2010-10-05
Az új vérnyomáscsökkentő kombináció szignifikánsan nagyobb mértékben csökkenti a súlyos hipertóniás betegek vérnyomását
Új vérnyomáscsökkentő kombináció

Az újfajta molekulakombinációból előállított tabletta hatásait tanulmányozó vizsgálat eredményeit az Európai Hipertónia Társaság 20. tudományos ülésén mutatták be, Oslóban. Az új készítmény a fix kombinációnak köszönhetően szignifikánsan nagyobb vérnyomáscsökkentő hatást biztosít, mint a hatóanyagok külön-külön.

A vizsgálat keretében egy angiotenzin-receptor blokkoló (ARB) és egy kalcium-antagonista (CCB) kombinált, illetve monoterápiás hatásait elemezték. Az eredmények alátámasztották, hogy a kombinált kezelés nemcsak hatékonyan és biztonságosan ér el jelentős vérnyomáscsökkentést, hanem a kezelésre jobban és nagyobb arányban reagálnak a betegek, mint a vegyületekre külön-külön. A vérnyomás célértékének beállítása is sikeresebb ezzel a kombinációval. A betegek mintegy 46 százalékánál akár az 50 Hgmm-t is meghaladta az elért vérnyomáscsökkenés - ez a vizsgálatok során eddig észlelt legnagyobb mértékű vérnyomás-csökkentő hatások közé tartozik. Az eredmények alátámasztják, hogy a fix kombináció erősebb vérnyomáscsökkentést biztosít, ugyanakkor biztonságosabb az összetevőkkel külön-külön végzett kezelésnél.


Az impozáns eredményeknek köszönhetően, a közelmúltban az EU emberi felhasználásra szánt gyógyszereket ellenőrző bizottsága (CHMP) is kedvező véleményt adott az új kombinációról. Ennek összetevői gyógyszercsoportjukon belül egyenként is a leghosszabb hatástartalmú vérnyomáscsökkentők közé tartoznak, így hatásuk 24 órán keresztül fennmarad. Emellett az ARB komponens egyedülálló eredményeket ért el a szív-érrendszeri szövődmények prevenciójában.

„A magas vérnyomás a súlyos szív-érrendszeri szövődmények, például a szívroham vagy a stroke legfőbb kockázati tényezője. A szív-érrendszeri betegség köztudottan világszerte vezető halál-ok. A jól tolerálható és a szedendő tabletták számát csökkentő terápiás alternatívák nemcsak hatékonyabbá teszik a hipertónia kezelését, hanem megkönnyítik a terápia követését, kedvezően befolyásolják a betegek együttműködését. Mindez különösen fontos azon szív-érrendszeri szövődmények kockázatának kitett súlyos hipertóniás betegeknél, akik cukorbetegségben, vagy metabolikus szindrómában is szenvednek” – fűzte hozzá az eredmények kapcsán DR. SARAH JARVIS általános orvos, a Royal College of General Practitioners & Women’s Health (Egyesült Királyság) tagja.

A magas vérnyomás a szív-érrendszeri megbetegedések legfőbb kockázati tényezője, mely bármilyen más, kardiovaszkuláris rizikófaktornál - ideértve a magas koleszterinszintet, a cukorbetegséget és a dohányzást is - több halálos áldozatot szed. Vizsgálatok kimutatták, hogy a vérnyomás mindössze 2 Hgmm-es csökkentése 7-10%-kal mérsékli a szív-érrendszeri szövődmények kockázatát.

Forrás: WELL PR Ügynökség

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja