SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Magyar találmány segít a laktóz-érzékenyeknek és diétázóknak

Családinet [cikkei] - 2021-09-29
 [X]

Manapság sokan figyelnek az egészségükre és a külsejükre, ezért a helyes étkezést és a mozgást előtérbe helyezik. Egyre többen küzdenek ételérzékenységgel, ami miatt több alapanyagot tiltólistára kell helyezniük, és száműzniük az étrendjükből. Viszont létezik egy olyan megoldás, amely laktóz-érzékenyek, sportolók valamint a fogyni vágyók számára ideális.
Magyar találmány segít a laktóz-érzékenyeknek és diétázóknak

A ToTu tojásfehérje termékcsalád kiváló helyettesítője a hagyományos tejtermékeknek: tejnek, túrónak, tejfölnek és a vajkrémnek. Tojásfehérjéből készülnek, így laktózmentesek, és a magas fehérjetartalomnak illetve az alacsony szénhidrát- és zsírtartalomnak köszönhetően optimális mindenki számára. A 100%-ban magyar találmányt dr. Németh Csaba, a Capriovus Kft. kutatás-fejlesztési csapatával közösen alkotta meg, együttműködik a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel (MATE), ahol a tanulókkal együtt több előremutató módszert és terméket hoztak létre. A szakember részletesen beszámol erről az innovációról és azok előnyeiről:

Dr. Németh Csaba

- Miért fontos a fehérjebevitel? Egy átlagos ember milyen élelmiszerekkel viszi be a fehérjét a szervezetébe?
- A fehérjebevitel elengedhetetlen a szervezetünk egészséges működéséhez. Az esszenciális aminosavak nem megfelelő bevitele komoly hiánybetegségekhez vezethet. A felnőttek és gyermekek számára a tojásfehérjét, a csecsemők részére az anyatejet tekintjük az ideális fehérjeforrásoknak. Ugyanakkor nagyon jól hasznosulnak a húsokban, tejtermékekben lévő fehérjék is.

Totu - Magyar találmány laktóz-érzékenyeknek és diétázóknak

- Milyen megoldások és alternatívák léteznek erre?
- Tejtermék alternatívák napról-napra jelennek meg. Ugyanakkor ezek növényi alapúak, magas szénhidráttartalommal. A ToTu termékek ugyanakkor szinte csak jóminőségű állati fehérjét tartalmaznak.

Totu - Magyar találmány laktóz-érzékenyeknek - Mentesen is ízletesen

- A többi megoldásnak milyen hátrányai lehetnek?
- A rizsital, zabital magas szénhidráttartalma miatt a cukorbetegek és diétázók számára nem jelenti a tejtermékek valós opcióját.

- Mit tehet valaki, ha a tejet szeretné helyettesíteni?
- Nyugodt szívvel ajánlom az állati tejtermék alternatívát, azaz a ToTu-termékeket, amelyeket orvosok és élelmiszeripari szakértők is bevizsgáltak, és rendben találtak.

Totu - Magyar találmány laktóz-érzékenyeknek - Tejeskávé kicsit másképp

- Kiknek és miért ajánlják a különleges termékeket?
- A ToTu termékek az egészséges táplálkozás minden területén jól használhatók. Magas fehérjetartalommal rendelkeznek, 0% zsír és alacsony szénhidrát- illetve kalória-tartalmú termékek. Minden termékünk tartósítószer- és laktózmentes. A tejre érzékenyeknek és a tejfehérje-allergiásoknak tökéletes helyettesítő, a sportolóknak ideális a fehérjebevitel növeléséhez, de még a Paleo diétába is kiválóan beilleszthetőek. A ToTu termékek tökéletesen beilleszthetők a szénhidrátcsökkentett étrendekbe, továbbá ideális megoldás cukorbetegeknek, nem tartalmaznak zsírt. Termékeink fejlesztése során minden esetben a hagyományos tejtermékek ízvilágának és állagának elérése a célunk.

Totu - Magyar találmány laktóz-érzékenyeknek és sportolóknak

- A ToTu teljes mértékben magyar fejlesztés? Miért számít nagy innovációnak?
- A ToTu 100%-os magyar fejlesztés, és 100%-os magyar tulajdonú a gyártó is. Teljesen egyedi termék, hiszen a rögös túró alternatívájaként a ToTu Rögös talán az egész világon egyedülálló, ráadásul a ToTu termékcsalád esetében jó minőségű állati eredetű alapanyagból, a tojásfehérjéből indulunk ki.

Totu Rögös - Magyar találmány laktóz-érzékenyeknek

- Van-e esetleg bármilyen friss fejlesztés?
- Folyamatosan fejlesztjük a portfóliót: pro- és prebiotikus, ízesített és funkcionális (például kollagénnel dúsított) ToTu termékekkel álltunk elő nemrégiben.

- Milyen termékeket gyártanak még?  
- Üzemeinkben gyártunk különböző pasztörizált tojáslé, szárított tojáspor, tisztított főtt tojás, főzött tojásrúd és fertőtlenített héjú tojás terméket. Tojáscsomagoló telepeinken étkezési friss tojás válogatásával és csomagolásával foglalkozunk. A feldolgozás során keletkező melléktermékek, a tojáshéj és a takarmány tojáspor hasznosításával elsősorban hobbiállatok részére kifejlesztett takarmány termékeket állítunk elő.

Totu termékek


Az innovatív, 100% magyar tulajdonú, 30 éves Capriovus Kft. fő tevékenysége a tojásfeldolgozás, tojástermékek gyártása, tojáscsomagolás, illetve a feldolgozás során keletkező melléktermékek hasznosítása. Dr. Németh Zoltán az ügyvezető igazgató, aki 1991-ben 77 hektáros földbirtokkal kezdte feleségével együtt, kihasználva a lehetőséget, hogy Magyarországon még nem hódított teret ez a fajta ipar. A cég azóta is családi vállalkozásként működik: Németh Zoltán két fiával dolgozik együtt.
További információ: https://capriovus.eu/totu-termekek/
https://www.facebook.com/totutojastermek

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Szamárköhögésem velőt rázó története

Szamárköhögésem velőt rázó története

Légútjaimat általában békés hámszövet fedi, aminek a felszínén levő kis csillók segítenek kisöprögetni onnan a kórokozókat. Akkoriban éppen egy közönséges megfázással küzdöttem, orrfolyással, enyhe köhögéssel, amivel úgy véltem, a munkám megszakítása nélkül megbirkózom. Azonban a kór alattomos módon dolgozva elkezdett toxinokat gyártani, melyek észrevétlenül megtapadtak a csillós szöveten, méreganyagokat bocsájtottak ki rá, míg egy sűrű, ragadós váladék képződött és a légútjaim beszűkültek. Mindebből annyit érzékeltem, hogy nem kapok levegőt.
Drámai ugrás 2024-ben: terjed a rendkívül fertőző szamárköhögés

Drámai ugrás 2024-ben: terjed a rendkívül fertőző szamárköhögés

A szamárköhögés (pertussis) egy rendkívül fertőző, bakteriális eredetű betegség, amelyet a Bordetella pertussis nevű baktérium okoz. Legfőképpen a légutakat érinti, és minden korosztályt veszélyeztet, de különösen a csecsemőkre jelent nagy kockázatot. Az elmúlt évekhez képest Magyarországon drámaian nőtt az esetek száma, így fontos, hogy minden szülő tisztában legyen a tünetekkel, a megelőzéssel és a kezelési lehetőségekkel.
Epekövesek, figyelem! Íme a gasztroenterológus ünnepi tanácsai

Epekövesek, figyelem! Íme a gasztroenterológus ünnepi tanácsai

Az ünnepi időszakban tömegesen jelentkeznek a sürgősségi ellátásban az epekólikás betegek. Dr. Pászthory Erzsébet, a Gasztroenterológiai Központ gasztroenterológus, belgyógyász szakorvosa szerint, ha valaki már átélt ilyen rohamot, az soha nem felejti el; megfelelő kezelés híján pedig bármikor újra jelentkezhetnek a tünetek, és akár súlyosabb szövődményeket is okozhatnak a kövek.
Tovább bővült és frissült a Semmelweis HELP alkalmazás

Tovább bővült és frissült a Semmelweis HELP alkalmazás

Új funkciókkal bővült és frissült a Semmelweis Egyetem ingyenes tünetellenőrző alkalmazása, a Semmelweis HELP. A fejlesztéseknek köszönhetően ezentúl önállóan is kereshető az alkalmazásban elérhető 740 betegség, sérülés és állapot tüneteinek enyhítésére és az egyéb teendőkre vonatkozó tudásanyag. Emellett a felhasználói visszajelzések nyomán egyértelműbbé vált a profilok létrehozása, módosítása. A Semmelweis HELP-nek jelenleg már több mint 229 ezer felhasználója van, nekik az új funkciók eléréshez elég csak frissíteniük az alkalmazást.
Személyre szabott fogtisztító eszközökkel hatékonyabban előzhetők meg a fogágybetegségek

Személyre szabott fogtisztító eszközökkel hatékonyabban előzhetők meg a fogágybetegségek

Rendszeres fogmosás és nem megfelelő méretű, helytelenül alkalmazott fogköztisztító használata mellett is kialakulhat fogínygyulladás és fogágybetegség - derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Személyre szabott szájhigiénés eszközök használatával és megfelelő betegedukációval azonban elkerülhetők, s akár visszafordíthatók a fenti folyamatok, és a szájüreg egészsége hosszú távon megőrizhető.
A szerkesztő ajánlja