SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A baktérium

Családinet [cikkei] - 2010-05-24
 [X]

A tisztálkodás ma már alapvetően hozzátartozik az ember mindennapjaihoz. Naponta többször kezet mosunk, rendszeresen megfürdünk. De vajon ennyi elég ahhoz, hogy megőrizzük egészségünket és jó közérzetünket?
A baktérium

A baktériumok riasztó sebességgel képesek szaporodni. Egyetlen baktériumból a számára kedvező körülmények között ha semmi nem akadályozná meg szaporodásukat, nyolc nap alatt hét és fél kilógrammnyi képződhetne*. Rémisztő adat, de a fenti tény jól példázza, hogy a figyelem soha sem lankadhat, ha a higiéniáról van szó, pláne szülőként.

Kutya + kislány =piszkos ruhaAz emberi test nem steril. Egy egészséges gyermek bőrén is számtalan baktérium lehet, melyek az ép bőrön keresztül ugyan nem képesek a szervezetbe behatolni, de elég egy ártatlan mozzanat, és a baktérium a test bizonyos részeiről máris a kézre illetve a ruhára kerülhet, onnan pedig a szervezetbe. A család tagjai is a mindennapi teendők során számtalan alkalommal szedhetnek össze mindenféle baktériumot, amit aztán haza is visznek. A baktériumokkal fertőzött ruhák ezután mind egy helyre, a szennyeskosárba és onnan a mosógépbe kerülnek. Nem is gondolnánk, hogy a baktériumok terjedésének egyik gócpontja a mosógépben található. Az alacsony Mosógéphőmérsékleten történő mosás ugyan energiatakarékos, kíméli a környezetet és a ruhákat is, de nem feltétlenül képes elpusztítani a baktériumokat, így azok „kimosva“ kerülnek vissza a szekrénybe, onnan ránk és a gyermekeinkre. Éppen ezért érdemes használni a Vanish Oxi Action Extra Hygiene-t, ami használati útmutató szerinti használat esetén a foltok mellett a szöveteken élősködő baktériumok 99,9%-át is eltávolítja. Ruhái nem csak folt-, de baktériummentesek is lesznek.

Ez azért fontos, mert a baktériumoknak a vírusok mellett nagy szerepük van a betegségek, fertőzések kialakulásában, mint a mandulagyulladás, középfülgyulladás, gyomorrontás vagy hasmenés. Az immunerősítésben segíthetnek a különféle vitamin-készítmények, és az egészséges táplálkozás.



további információ: www.vanish.hu

*Forrás: http://www.kislexikon.hu/bakterium_a.html
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja