SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Panelben gyerekekkel? Nem lehetetlen!

Rák Edit [cikkei] - 2016-08-22
Mint mindenki, bizonyára te is a legjobbat szeretnéd a gyerekeidnek. Kényelmes gyerekszobát, hatalmas kertet, tágas közös tereket, és mindent, amit megkaphatsz egy családi háztól és a gyerekek kényelmét szolgálja. De mi a helyzet akkor, ha csak panelre telik? Ne ess kétségbe, a mai cikkemből kiderül, miért nem ördögtől való dolog gyerekekkel panelbe költözni!
Panelben gyerekekkel? Nem lehetetlen!

Már a panelek sem a régiek…

Mindenki tudja, hogy a paneleknek rossz a szigetelése, ennek következtében pedig magasak a fűtésszámlák. Ez helytálló is volt néhány éve, de ma már nem ez a helyzet! Rengeteg háztömb kapott ugyanis a panelprogram keretében szigetelést, amely nemcsak szép, de hatékony is. A számlák miatt nem kell aggódnod, hiszen a legtöbb panel radiátoraira mérőórákat szereltek, így nem kell feleslegesen fizetned a központilag szabályzott kibírhatatlanul magas hőmérsékletért.
 

Papírvékonyak a falak?

Sajnos igen, de aki panelbe költözik, az tisztában van vele, hogy szükség van kompromisszumokra. A lakóközösség általában elnéző a kisgyerekesekkel, nem fognak problémázni, ha pár percig gyereksírást kell hallgatniuk. Cserébe ti is elviselitek, ha a szomszéd kiskutya lelkes ugatással fogadja a hazaérkező gazdiját, nem igaz?

De ennek is van jó oldala! Ha a gyerekek nagyobbak lesznek, nyugodtabb lehetsz, ha egyedül kell hagynod őket otthon, hiszen tulajdonképp nem is lesznek egyedül. Ha gond van, bármikor átcsengethetnek a szomszédba, olyan emberekhez fordulhatnak, akiket kicsi koruk óta ismernek, és akikben megbíznak. Te pedig tudhatod, hogy ha bármi baj van, értesíteni fognak téged a szomszédok.
 

Hol fognak majd játszani, ha nincs kert?

Szinte minden panel aljában vannak játszóterek, ahol a kicsik biztonságban vannak és nyugodtan játszhatnak. Te pedig az ablakból bármikor rájuk pillanthatsz, vagy lemehetsz velük, és egy hangulatos padon olvasgatva felügyelheted őket. Csak hab a tortán, hogy a szomszéd gyerekekkel együtt játszhatnak, így sose fognak egyedül unatkozni.
 

Rossz a beosztásuk?

Talán szűk az előszoba, de a legtöbb fal eltávolítható, így könnyedén alakíthatsz a beosztáson. Vannak többszobás lakások is, amelyekben kisebb és nagyobb helyiségek is találhatóak. Így nem lesz nehéz olyan otthont találnod, amelyben mindenkinek jut külön szoba, és még egy tágas nappalira/ebédlőre is jó eséllyel pályázhatsz.
 

Befektetésnek is kitűnő!

Ha most amiatt aggódsz, hogy csak panelre telik, tedd félre ezeket a gondolatokat! A panelek folyamatosan vetik le “panel-jellegüket” és az ezzel járó sztereotípiákat, ezért az ilyen ingatlanok értéke egyre nő. Most még viszonylag olcsón juthatsz hozzá, de mivel egyre népszerűbbek lesznek, később talán többet fognak érni, mint gondolnád!

Felesleges tehát aggódnod, és vonakodnod, ha csak panelre telik a pénzedből, hiszen ezeket a lakásokat is emberekre tervezték! Nagy a választék az ilyen ingatlanokból, ezért ha alapos vagy, biztosan találsz majd olyat, amely a te családodnak is megfelelő!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

A brutális eset egy nagybaracskai iskolában történt - a szülők nem az intézménytől, hanem az egyik bántalmazó gyerek szülőjétől értesültek a dologról.
17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

Németh Kornél két napja távozott ismeretlen helyre az otthonából.
"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

Olvasóink segítségével készítettünk egy gyűjteményt vicces és meglepő beírásokról - mutatjuk a kedvenceinket!
Súlyos autóbalesetet szenvedett a Jóban Rosszban színésznője és kisfia - egy 15 éves lány menthette meg a nő életét

Súlyos autóbalesetet szenvedett a Jóban Rosszban színésznője és kisfia - egy 15 éves lány menthette meg a nő életét

Hatalmas karambol történt pénteken, Sallai Nóra és 5 éves kisfia életéért jelenleg is küzdenek a kórházban. Egy 15 éves lány is azok között volt, akik azonnal odarohantak a baleset helyszínére, hogy segítsenek. A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas, csak erős idegzetűek olvassanak tovább.
Ilyen tüneteket okozhat a koronavírus 2024-ben

Ilyen tüneteket okozhat a koronavírus 2024-ben

Ha a nyári szezon végén köhögő, tüsszentő emberekre leszünk figyelmesek a környezetünkben, sokféle betegségre gondolhatunk: a szezonális allergia mellett a klasszikus légúti fertőzések is okozhatnak hasonló panaszokat, és a világjárványért felelős koronavírus sem tűnt el. Dr. Potecz Györgyi a Tüdőközpont tüdőgyógyász, allergológus szakembere szerint a veszélyeztetett csoportokba tartozók, így a krónikus légúti betegségekben szenvedők esetében is időben fel kell készülni a légúti vírusszezonra.
A szerkesztő ajánlja