SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Miért nehezebb képzett nőként társat találni?

Bús Tímea [cikkei] - 2013-06-26
Budapest - Magyarország ma a szinglik fellegvára lett. Mi, nők mindenáron be akarjuk bizonyítani, hogy (szinte) mindenre képesek vagyunk egyedül, magunkban is, nem szorulunk gyámolításra, irányításra. Érünk annyit, mint bármelyik férfi.
Miért nehezebb képzett nőként társat találni?

Ma a diplomával rendelkező képzett nők aránya jóval magasabb, mint korábban. Sajnos a diplomás nők aránya a diplomás férfiakéhoz képest is jóval magasabb.

Hasonló képzettségű, érdeklődésű társat találni értelmiségi nőtöbblet esetén pedig nagyon nehéz. Márpedig a boldogsághoz ez is hozzátartozik. Nem elég a testi egymásra találás, s különösen nem az, ha teljes életre szóló kapcsolatra gondolunk. Tartós, boldog életre egy teljesen eltérő érdeklődésű, világnézetű társ mellett aligha számíthatunk.

Azonban nemcsak ez jelent nehézséget a kvalifikált nők párválasztása során.

Ezek a nők határozottak, céltudatosak. Munkájukból kifolyólag megszokták, hogy gyors és határozott döntéseket kell hozniuk. Sajnos ezt a szerepüket nem mindig tudják levetkőzni, és ez gyakran a párválasztásaikra is kihat. Erős, céltudatos férfit szeretnének maguk mellé. Az ilyen férfiak viszont vágynak a női tulajdonságokra úgymint: gondoskodás, türelem, elfogadás, megértés, nyugalom és az otthon melegének megteremtése, amit sokszor a képzett hölgyek elfelejtenek, vagy legalábbis nem használnak és elnyomnak magukban.


A diplomák száma nem azt mutatja meg, hogy mennyire vagyunk intelligensek. Sokszor azt tapasztalom, hogy ma a magas IQval rendelkezők érzelmi intelligenciája igen alacsony. Nem érzik jól magukat a bőrükben, nem találják a hangot a nem hozzájuk hasonlókkal. Én azt gondolom, fontos a tanultság, az intelligencia és az élethez való hozzáállásunk. Viszont ez nem a diplomán múlik, hanem azon, hogy életre valók vagyunk-e, az élet megpróbáltatásaira hogyan reagálunk, mennyire vagyunk stabil személyek, mennyire vagyunk rugalmasak és hogyan kezeljük az akadályokat.

Fontos félretenni az elvárásokat, és sokkal fontosabb arra gondolni, hogy mi mit adhatunk. Ha elengedünk elvárásokat, bizonyos dolgokat ajándékba kapunk az élettől.

Az érzelmi intelligencia mellett a társas intelligencia a társas kapcsolatok legfontosabb eleme. Ez a két intelligencia fejleszthető, sok-sok beszélgetéssel javítható.

Csak azt tudom tanácsolni, hölgyeim: ébresszük fel a bennünk szunnyadó női tulajdonságokat, ha igazi férfit szeretnénk magunk mellé! Tanuljunk meg engedékenyebbek és kedvesebbek lenni, hiszen a férfiaknak ez a legfontosabb női tulajdonság. Ezt keresik minden nőben. :)

Fotó: www.foter.com

Bús Tímea


Bús Tímea
Duals Társkereső vezetője, párkapcsolati mediátor, életvezetési coach

Duals Társkereső
Párkapcsolati és válási mediátor
Egészség- és Életvezetési Tanácsadó, Coach
Mentálhigiénés Segítő Szakember
Az Európai Coaching Szövetség tagja

Elérhetőségeim:
Cím: Duals Társkereső Iroda
         1133 Budapest, Bessenyei u. 16. VII/4.
Telefon: 06-1/801-25-26
               06-30/508-18-17
               06-30/402-55-15
Honlap: http://www.duals.hu
http://www.bustimeacoach.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja