SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ne válj el, tarts ki!

Leitner Olga [cikkei] - 2017-03-30
A gyerek születésével szerelmetek még inkább kiteljesedik, még jobban összehoz titeket, még szerelmesebb leszel a másikba és úgy fogod érezni, soha ilyen boldogok nem voltatok, mint most.
Baromság.
Ne válj el, tarts ki!

Ezt majd akkor fogjátok érezni, ha túl lesztek azon a sokkon, amit a gyerek születése és nagyjából első 2-3 éve okoz. Rosszul vagyok attól a sok maszlagtól, ami kering a virtuális világban, miszerint az egész időszakot egy rózsaszín cukormázba áztatják, és ha valakit nem világosítanak fel arról, hogy ez bizony nem így lesz, az olyan rosszul fogja érezni magát a bőrében, mint még soha.
Hibáztatja, ostorozza magát, hogy nem jó anya, nem jó apa, nem alkalmas erre a feladatra és ilyesmik. Pedig ez nem így van. Látod a reklámokban, a közösségi portálokon, hogy minden szép, minden jó, minden baba cuki és mosolygós, csak te vagy otthon, magadba roskadva a hányás szagú pólódban, zsíros hajjal, kialvatlanul a hasfájós gyerekkel, aki bömböl órákat éjszaka... Mit csinálsz rosszul? Semmit! Mert igen, ez, ilyen. És a dackorszak még a kanyarban sincs, amikor emberek százai előtt „éget” a gyerek, te meg kábé megsemmisülsz.

Akármilyen régóta van együtt egy pár, akármilyen szuper az összhang kettejük között, egy baba születésével olyan nem várt és addig nem tapasztalt érzésekkel és konfliktusokkal találkoznak, amiket nem kis feladat lesz megoldani és átvészelni. Nem lehetetlen, sőt, de szent meggyőződésem, hogy ha a két ember között nincsen maximális bizalom és tolerancia, akkor elindulnak azon a lejtőn, amin nagyon sok pár nem tud visszamászni sajnos.
 

Beszélgetés, beszélgetés, beszélgetés…

Apa melóban, késő este jön haza, anya otthon egy 3 kilós húsgombóccal, aki bekakil, bepisil, nyáladzik, gügyög, ordít, sír, közben fáj a császármetszés helye, a gátmetszés, a mellbimbó… Persze az anyai érzések sok mindent pótolnak, de ne legyünk álszentek, mert igenis embert próbáló az első időszak. Fáradtak vagyunk, kialvatlanok, az apa alig tud még mit kezdeni ezzel a kis gagyarászó mütyürrel, hulla fáradt, amikor hazaér, anya szintén, ráadásul be is fordul, ha nincs a közelében akár barátnő, akár rokon, aki segítene, akár csak egy kis beszélgetéssel és biztatással.
 

Szex? Együttlét? Romantika?

Eleinte felejtsd el. Ha van segítség, persze könnyebb, de ne áltasd magad, a kezdődő időszak nem erről fog szólni, nagyon nem. Idővel egyre jobb lesz és megtaláljátok az utat egymáshoz újra, ez rajtatok múlik. De ehhez elengedhetetlen, hogy tudatosan figyeljetek arra, hogy ne távolodjatok, hanem pont, hogy közeledjetek egymáshoz. Apának eleinte az internet lesz a társa és a kollégái, neked pedig a babaápolási szakkönyvek és anyukás fórumok. Ezt is át kell élni, meg kell tapasztalni, de muszáj, egyszerűen muszáj tudatosan figyelni a másikra. Ha ez sikerül, akkor, és csakis akkor igen: összehoz benneteket a gyerek, olyan boldogok lesztek, mint soha azelőtt, és újra, még jobban szerelmesek lesztek a másikba. Ne add fel, küzdj, figyeld a másikat, mert ilyenkor nem csak egy baba születik, hanem egy anya és egy apa is. 

Fotó: Pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja