SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Közel 8 milliárd forintnyi összeget nyert egy férfi a lottón, de még a gyerekeinek sem árulta el

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-11-07
A férfi csak a feleségével és az egyik testvérével osztotta meg a hírt. A gyerekeiknek azért nem mondták el, mert azt szeretnék, ha kezdenének valamit az életükkel, és nem csak a pénzt várnák. A pár egyébként nem változtatott az életén, nem mondtak fel a munkahelyükön és ugyanazzal az autóval járnak, mint korábban.
Közel 8 milliárd forintnyi összeget nyert egy férfi a lottón, de még a gyerekeinek sem árulta el

"Nem akartuk, hogy a gyerekeink abban a tudatban nőjenek fel, hogy semmit sem kell csinálniuk a hátralévő életükben"

Egy titokzatos amerikai férfi telefonált be a The Dave Ramsey Show című pénzügyi podcast élő műsorába, majd elmondta a titkát, miszerint hatalmas összeget nyert a lottón. A férfi annyit árult el magáról, hogy az ötvenes éveihez közeledik, de kilétét nem fedte fel - írta meg a Mirror

A férfi azért titkolózott a telefonban, mert még a közvetlen környezetében élőknek sem árulta el, hogy hatalmas összeghez jutott. Elmondása szerint korábban több horrortörténetet olvasott lottónyertesekről, akiknek a nyeremény miatt ment tönkre az életük - ő ezt szeretné elkerülni. Ezért még a saját kamasz gyermekeinek sem beszélt a nyereményről: csak a feleségét és egy testvérét avatta be.

A férfi elmondása szerint kollégáival együtt szerezte meg a főnyereményt, az ő része pedig 22 millió dollár volt. 

A házaspár végül úgy döntött, hogy ugyanúgy folytatják tovább a megszokott életüket, ahogy eddig is, és senkinek nem beszélnek a nyereményről. 

"Nem akartuk, hogy váratlanul mindenki felbukkanjon azt követelve, hogy fizessünk mindenért, amit csak kitalál. Ahogy azt sem akartuk, hogy a gyerekeink abban a tudatban nőjenek fel, hogy semmit sem kell csinálniuk a hátralévő életükben, csak várni, hogy meghaljunk és megörököljék a pénzt. Azt akartuk, hogy előbb találják ki, mit akarnak kezdeni az életükkel, aztán majd beszélünk nekik a pénzről" - fogalmazott a férfi. 

A házaspár nem kezdett őrült költekezésbe, a férfi még a munkahelyén sem mondott fel, mert szereti a munkáját. Mindketten középkategóriás autóval járnak, és azt mondják, mindenük megvan, amire szükségük lehet.

A pénz azonban arra jó, hogy ha esetleg valami baj történik a családban, legyen mihez nyúlni. Az ilyen esetekre kitaláltak egy történetet: azt mondják, egy elhunyt rokonuktól örököltek némi pénzt, és ebből az összegből tudnak segíteni. 

Sokan egyetértettek a férfivel, amiért óvatosan bánik a nyereménnyel, míg mások gyávának tartják: szerintük a férfi és családja így elszalasztja azt a hatalmas lehetőséget, amit az élettől kapott. 

Indexkép: Hermann Traub képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja