SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A fogantatás titkai - 1. rész: A hímivarsejt

Gergely Vera [cikkei] - 2014-03-11
Cikksorozatunkkal azokat a leendő anyákat és apákat kívánjuk segíteni, akik szeretnék kicsit jobban megismerni azokat a folyamatokat, amik megkönnyítik a terhességhez vezető utat.
A fogantatás titkai - 1. rész: A hímivarsejt

Nem lehet eleget hangsúlyozni azt, hogy egy teljesen egészséges párnak is 20 % esélye van egy hónapban arra, hogy a fogantatás bekövetkezhessen. Átlagosan négy hónap kell ahhoz, hogy ha nincs semmi probléma, a terhesség megtörténjen.

Bizony sok mindennek kell megfelelő időben passzolnia.

 A hormonális rendszerről és az egyes hormonok fogantatáskor betöltött szerepéről a későbbiek folyamán fogok írni, most nézzük meg mi is az egyik alapvető dolog, aminek megléte mindenképpen kell ahhoz, hogy a terhesség létrejöjjön.

A hímivarsejtek megléte még nem elég, számos „követelménynek” kell megfelelniük.

A normál spermakép a következőképpen néz ki:

  • mennyisége 2-6 ml között van
  • számuk legalább 20 millió/ml
  • legalább az 50% normál alakú
  • legalább 25%-30% jól mozog

Nagyon fontos, hogy ezek az értékek rendben legyenek, bár a fogantatáshoz egy hímivarsejt is elegendő, de rossz állományból érdekes módon nehezen remélhetjük azt az egy egészséges sejtet. Persze inszeminációnál más a helyzet, hiszen ott az orvosoknak van lehetőségük a legéletképesebb hímivarsejttel megtermékenyíteni a petesejtet.

Szerencsére már itthon is elérhető a FertilityScore nevű férfi termékenységi teszt, ami kényelmesen, otthoni körülmények között elvégezhető. Ha jó az eredmény további teendő nincs. Ha viszont a teszt kiértékelése után kétségek maradnak bennünk, hogy minden rendben van-e, célszerű a megfelelő szakemberhez fordulni, aki laboratóriumi körülmények között vizsgálja meg a hímivarsejteket.

A rossz spermakép az esetek többségében könnyen és gyorsan orvosolható. A  ProCreation hímivarsejtekre ható vitamin kapszula számos esetben már egy-két hónap után is javuló eredményt mutat. A termék 48 speciális összetevőt tartalmaz, ami a legkomplexebb termék jelenleg a piacon. Egy havi adag van a dobozban, naponta egyszer 2 kapszulát kell bevenni reggel, evés után.

Egy év sikertelen próbálkozás után érdemes tehát arra is gondolni, hogy az édesapa oldaláról rendben vannak-e az értékek, de véleményem szerint a terhesség tervezésekor pontosan olyan fontos vitaminokkal, ásványi anyagokkal feltölteni a leendő apa szervezetét, mint ahogy azt a női oldalról javasoljuk.

Mi károsíthatja a hímivarsejteket?

  • Hőhatás (tartós lázas állapot, szauna, forró fürdő).
  • Betegségek, fertőzések.
  • Bizonyos gyógyszerek (érdemes tartós gyógyszerszedés esetén a tervezett fogamzás előtt egyeztetni a kezelőorvossal).
  • Élvezeti szerek túlzott fogyasztása (alkohol, napi 4-nél több kávé, cigaretta, drogok).
  • Mechanikai hatások (szoros nadrág, biciklizés). 

Az otthon elvégezhető Termékenységi teszt és a ProCreaton férfi kapszula is beszerezhető a Családinet webshopjában.

Fotó: dream designs - FreeDigitalPhotos.net

A fogantatás titkai - 2. rész: Az ovuláció

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja