SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Döbrentey Ildikó: Égbőlpottyant legújabb mesék

Családinet [cikkei] - 2008-05-30
Döbrentey Ildikó, immár nagymamaként, derűs bölcsességgel mesél gyermekeinknek és unokáinknak. Meséi a születés-halál örök körforgásába illeszkednek, mint az IDŐ kerekének megtartó küllői. E legújabb mesékhez az egyik elsők között rajzoló óvodásunk, az azóta felnőtté cseperedett Tücsök Pál alkotott eredeti illusztrációkat.

Döbrentey Ildikó: Égbőlpottyant legújabb mesék

Égbőlpottyant esti mesék
Égbőlpottyant új mesék

Nem az égből pottyantak ezek a mesék, hiszen magam írtam mindet, teljes szeretetemmel. Mégis égbőlpottyantak, mert sorra egy-egy gyerekrajzról bukkantak elő, s gyakran engem is megleptek a mókás mesehősök.

Mondok egy példát. Egyszer, szokásom szerint, gyönyörködöm egy színes gyerekrajzban. Szép királynőt ábrázol, fején koronával, testén trapézvonalú, hosszú ruhával, a ruhán széles csíkokkal, minden csík közepén egy nagy piros gombbal.

– Hiszen ez Sublót hercegnő! – kiáltom. – A széles csíkok a hercegnő fiókjai, a piros gombok a fiókok húzói! Minden fiókban valami más történik: az egyikben tengeri csata dúl, a másikban homokvár épül, a harmadikban vonat zakatol, a negyedikben sűrű, sötét erdő suttog…

Így született az Égbőlpottyant esti mesék nyitómeséje, a Sublót hercegnő. Hasonlóképpen pottyant a többi mese is: egy gyerekrajz–figura rám mosolygott, megszólított, én pedig megírtam a történetét.

Az Égbőlpottyant legújabb mesék az előző két kötethez hasonlóan a születés-halál-élet körforgásba illeszkednek, mint az IDŐ kerekének megtartó küllői.  Az elmúlt tizenöt évben egy sor gyerek bábcsoport nyert bábversenyt, és számos kisgyerek nyert mesemondó versenyt valamelyik égbőlpottyant mesével. Te most ne versenyezz, csak hallgasd, vagy olvasd a meséket! Szándékom szerint nemcsak örömödre, de javadra is szolgálnak. Kívánom, hogy úgy legyen!

 

        Döbrentey Ildikó

Cartaphilus Könyvkiadó

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja