SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tényleg továbbsétálunk, ha az orrunk előtt rabolnak el egy gyereket? Megdöbbentő videó egy rejtett kamerás kísérletről

Németh Noémi [cikkei] - 2024-07-12
Nézed a videót, és nem hiszed el, amit látsz.
Tényleg továbbsétálunk, ha az orrunk előtt rabolnak el egy gyereket? Megdöbbentő videó egy rejtett kamerás kísérletről

Rejtett kamerás felvétel: összesen egy ember volt kész segíteni az elrabolt gyereken

Érdekes kísérletbe fogott egy orosz férfi, aki sergei.7.7.7.by készít videókat a TikTokra. Többféle rejtett kamerás felvételt is készített már, melyeken az utca emberének reakcióit figyelte: például eljátszotta, hogy rosszul lesz, és arra volt kíváncsi, hányan sietnek a segítségére - de könnyedebb témákban is forgatott már, például amikor virágcsokrot nyomott vadidegen lányok kezébe, majd elviharzott.

A gyerekekkel kapcsolatos videói azonban megdöbbentő eredményeket mutattak.

Az első felvételen az látható, ahogy látványosan elrabol egy kisfiút: először mögötte sétál, majd hirtelen felkapja a gyereket, befogja a száját, és berohan vele egy lépcsőházba.

Az első videón minimum 5 ember észlelte a történteket, mégsem tett semmit - egy kisgyerekes anya volt az egyetlen, aki utánuk rohant.
 

@sergei.7.7.7.by

♬ оригинальный звук - 🦁🦅Sergei 7.7.7.by💪


A második felvétel talán még szomorúbb. Ott két férfi kapja fel a gyereket, az elrablás tehát még feltűnőbb, ráadásul forgalmasabb helyszíneket választottak: például egy éttermet, ahol rengeteg embernek kellett volna észrevennie, mi történik.

Nem elég, hogy a minimum 8 emberből, aki láthatóan felfigyelt a történtekre, senki sem segített, de előfordult olyan is, hogy egy férfi ugyan a gyerek után indult, de a barátnője szó szerint elrángatta onnan.
 

@sergei.7.7.7.by

♬ оригинальный звук - 🦁🦅Sergei 7.7.7.by💪


A kísérlet rengeteg kérdést felvet. Tényleg annyira közömbössé váltunk, hogy képesek vagyunk továbbmenni, ha az orrunk előtt rabolnak el egy gyereket? A felvételeken sokan tűnnek bizonytalannak, például megtorpannak, benéznek a lépcsőházba, és gondolkodnak azon, mi történhetett - végül azonban legyintenek egyet és továbbmennek. De ha már csak a gyanú is felmerült, miért nem rohant szinte senki leellenőrizni, mi történt a lépcsőházban? 

A rejtett kamerás felvételek fájdalmasan világítanak rá arra, hogy sokszor a félelem, a közöny vagy az egyéni érdekeink előbbre valók a segítségnyújtásnál. De hogy történhet ez meg még akkor is, amikor egy védtelen gyerek kerül veszélybe? 

Mit érezhet az a szülő, aki egy tragédia után azzal szembesül, hogy több felnőtt is megakadályozhatta volna a szörnyűséget, mégsem tett semmit? 

Indexkép: sergei.7.7.7.by / TikTok

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas, csak erős idegzetűek olvassanak tovább. Till Tamás 11 éves volt, amikor 2000-ben egy vadasparkba indult - de már sosem ért haza. Szüleinek 24 évet kellett várniuk arra, hogy kiderüljön, mi történt gyermekükkel. Holttestét most megtalálták, és ezzel sokkoló történetre derült fény.
Súlyosbodó visszérhelyzet nyáron? Így előzhetjük meg

Súlyosbodó visszérhelyzet nyáron? Így előzhetjük meg

Minél magasabb a hőmérséklet nyáron, annál kevesebb ruhát hordunk. A lenge öltözet vagy fürdőruha viselete azonban nem mindenki számára felszabadító érzés. Sokan küzdenek ugyanis visszerekkel, amelyek a melegben még feltűnőbbé válnak és gyakran fájdalmasak. A Budai Egészségközpont érsebész főorvosa, dr. Barta László összefoglalja a visszérrel kapcsolatos tüneteket, a leghatékonyabb megelőzési módszereket és a kialakult betegség kezelési lehetőségeit.
Milyen hormonális betegségek okozhatnak elhízást?

Milyen hormonális betegségek okozhatnak elhízást?

A testsúlygyarapodásnak legtöbbször természetes oka van: több energiát viszünk be, mint amennyit leadunk. De vannak bizonyos jelek, amelyek arra utalhatnak, hogy hormonális háttere lehet a hízásnak - elsősorban ilyen, ha más okkal nem magyarázható a testsúly növekedése. Dr. Mutnéfalvy Zoltán, az Endokrinközpont endokrinológusa, kóros elhízásra szakosodott specialista azokat a gyakoribb endokrinológiai betegségeket vette számba, amelyek hízást okozhatnak.
Célba ért: 1993 km-t tekert Szentestől Párizsig az olimpiára Laci bácsi, a 80 éves nyugdíjas tesitanár

Célba ért: 1993 km-t tekert Szentestől Párizsig az olimpiára Laci bácsi, a 80 éves nyugdíjas tesitanár

Cseuz László 16 nap alatt érkezett meg Párizsba, a nyári olimpiai játékok helyszínére péntek délután.
Szabad-e hepatitiszes betegnek alkoholt innia?

Szabad-e hepatitiszes betegnek alkoholt innia?

Az alkohol alapvetően toxikus hatással bír a májra, és a korábbi, szívesen hangoztatott mondásokkal ellentétben, mára bebizonyosodott, hogy nincs is még egészségesnek mondható alkoholmennyiség. Mindez nem jelenti azt, hogy alkalmanként nem lehet koccintani egy-egy pohárral, de májbetegséggel élőknek nagyon körültekintőnek kell lenniük ezen a téren. Dr. Németh Alíz, a Hepatológiai Központ hepatológusa, gasztroenterológus arról beszélt, van-e olyan mennyiség, amit még elfogyaszthatnak a hepatitiszes betegek, befolyásolja-e ez a kezelést, illetve milyen tünetek esetén kell mindenképpen orvoshoz fordulni.
A szerkesztő ajánlja