SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Varázslatos mesevilág, ami fenntarthatóságra tanítja a gyerekeket

Családinet [cikkei] - 2023-12-05
 [X]

Mivel egyre fontosabb, hogy életünk része legyen a fenntarthatóság, ezért lényeges, hogy már egészen kicsi korban megismerkedjenek a gyerekek a környezettudatossággal. Ahhoz azonban, hogy ez igazán vonzó és szórakoztató legyen számukra, játékosan kell megtanítani őket a fenntarthatóságra és persze "gyereknyelven" kell elmagyarázni, mit is jelent pontosan ez a fogalom. Ebben segít az óvodásoknak és a kisiskolásoknak a Campona első mesekönyve, a Zöld mesék Campival, amelynek szerzője a népszerű színésznő, énekesnő és író, Farkasházi Réka.
Varázslatos mesevilág, ami fenntarthatóságra tanítja a gyerekeket

Tőlünk függ a bolygónk jövője

Réka szerencsésnek érzi magát, hiszen rengeteg időt tölthet gyerekek között. Dalaival, meséivel nem csak szórakoztatni szeretné a kicsiket, hanem tanítani is: úgy véli bennünk a jövő, a bolygónk jövője, ezért sok múlik azon, hogyan bánunk vele.

Zöld mesék Campival - Farkasházi Réka a mesekönyvből olvas fel

Ma már a szülőknek, pedagógusoknak az is a feladatuk, hogy rávezessék a gyerekeket a környezettudatosság útjára, így mire felnőtté válnak természetes lesz számukra, hogy szeretettel és felelősséggel bánjanak a környezetükkel. A játékos tanulásban sokat segíthetnek Farkasházi Réka meséi, amelyekben a Campona kabalafigurája, Campi ad hasznos tanácsokat a fenntarthatóságról.

Egy okos barát mindig jól jön

A rövid és tanulságos történetek főszereplője Lizi, a 8 éves bátor és mindig kíváncsi kislány, akinek ki más lehetne a titkos barátja, mint Campi. Ő a legszőrösebb és a legaranyosabb plüss a földkerekén, és ahogyan az a mesékből is kiderül, rengeteg érdekes dolgot tud és tanít a fenntarthatóságról. Többek között például elmagyarázza Lizinek, miért nem szabad pazarolni az ételt, a vizet vagy az áramot, miért hasznosak a méhek, mik azok a megújuló erőforrások, és miért olyan káros a levegőszennyezés. Campi türelmesen és érthetően mesél, ezáltal nem csak Lizi, hanem az összes gyerek könnyedén megértheti miről is szól valójában a környezettudatosság.

Zöld mesék Campival - Farkasházi Réka a mesekönyvből olvas fel

Varázslatos utazás Farkasházi Rékával

Réka igazán közel hozta a gyerekekhez a fenntarthatóságot, november végén ugyanis ellátogatott a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központba, ahol több mint 250 óvodásnak olvasott fel a mesekönyvből, mindezt zenés kíséret mellett. A szórakoztató programból természetesen Campi sem maradt ki, elkísérte Rékát. Ő is köszöntötte a gyerekeket, akik nem csak neki, hanem a mesekönyvnek is nagyon örültek, amit a helyszínen ajándékba kaptak.

Zöld mesék Campival - ajándék könyv

Az izgalmas mesék varázslatos világokon keresztül mutatják be a kicsiknek, hogy bolygónk védelme csakis rajtunk múlik. És bár a környezettudatos magatartás otthon kezdődik, közös összefogással sokat tehetünk a Föld jövőjéért, a fenntarthatóságért.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja